Τρίτη, 7 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Βρετανία: Σε καραντίνα 14 ημερών όσοι φτάνουν από σήμερα- Πρόστιμα και αντιδράσεις
[Lifo]: Βρετανία: Σε καραντίνα 14 ημερών όσοι φτάνουν από σήμερα- Πρόστιμα και αντιδράσεις

[Lifo]: Βρετανία: Σε καραντίνα 14 ημερών όσοι φτάνουν από σήμερα- Πρόστιμα και αντιδράσεις

Σε ισχύ από σήμερα η καραντίνα σε όσους φτάνουν στη Βρετανία

Σε ισχύ θέτει σήμερα η Βρετανία την καραντίνα 14 ημερών για όσους φτάνουν στη χώρα, ένα μέτρο για την αποφυγή εισαγωγής νέων κρουσμάτων κορωνοϊού που έχει προκαλέσει αντιδράσεις.

Όσοι εισέρχονται στη Βρετανία με αεροπλάνο, πλοίο ή τρένο θα πρέπει να ενημερώνουν πού θα μείνουν κατά τη διάρκεια της καραντίνας, ενώ όσοι δεν εφαρμόσουν το μέτρο κινδυνεύουν με πρόστιμο έως και 1.000 λιρών. Θα γίνονται τυχαίοι έλεγχοι, ενώ όσοι βρίσκονται στην καραντίνα δεν θα μπορούν να χρησιμοποιούν μέσα μαζικής μεταφοράς ή ταξί, να πάνε στην εργασία τους, σε σχολείο ή σε δημόσιους χώρους, ούτε να δεχθούν επισκέπτες.

Ο κανόνας αυτός ισχύει και για τους Βρετανούς που επιστρέφουν στη χώρα τους. Εξαίρεση θα γίνεται για τους οδηγούς φορτηγών, τους υγειονομικούς και όσους κρίνεται ότι εργάζονται σε τομείς σημασίας.

Το μέτρο είναι σχεδιασμένο «για να αποτραπεί ένα δεύτερο κύμα κορωνοϊού», έχει δηλώσει η υπουργός Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ, αλλά το τελευταίο διάστημα υπήρξαν αντιδράσεις, από αεροπορικές εταιρείες και επιχειρήσεις του τομέα του τουρισμού, αλλά και από βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος.

Η Πατέλ επέμεινε ότι το μέτρο τίθεται σε εφαρμογή την κατάλληλη στιγμή. «Η επιστήμη είναι ξεκάθαρη. Αν περιορίσουμε τον κίνδυνο να εισαχθούν νέα κρούσματα, μπορούμε να βοηθήσουμε να αποτραπεί ένα καταστροφικό δεύτερο κύμα», είπε η υπουργός Εσωτερικών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!