Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Βρετανία: Διαδηλωτές αποκαθήλωσαν άγαλμα του δουλεμπόρου Έντουαρντ Κόλστον
[Lifo]: Βρετανία: Διαδηλωτές αποκαθήλωσαν άγαλμα του δουλεμπόρου Έντουαρντ Κόλστον

[Lifo]: Βρετανία: Διαδηλωτές αποκαθήλωσαν άγαλμα του δουλεμπόρου Έντουαρντ Κόλστον

Δουλέμπορος ή φιλάνθρωπος ο Κόλστον αποτελεί αμφιλεγόμενη προσωπικότητα

Παρελθόν αποτελεί το αμφιλεγόμενο άγαλμα του δουλεμπόρου Έντουαρντ Κόλστον στο Μπρίστολ. Διαδηλωτές το αποκαθήλωσαν με σύνθημα το «Black Lives Matter» .

Οι διαδηλωτές για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ κατέρριψαν το αμφιλεγόμενο άγαλμα του σκλάβου εμπόρου και το έριξαν στον ποταμό Avon.

Το μνημείο του Έντουαρντ Κόλστον, που έκανε την περιουσία του με εμπόριο σκλάβων το 1600, βρίσκεται στην πόλη από το 1895, αλλά τα τελευταία χρόνια αποτέλεσε αντικείμενο πολλών αναφορών για την απομάκρυνσή του. Η πιο πρόσφατη έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 10.000 υπογραφές.

Την Κυριακή, οι διαδηλωτές πήραν τα πράγματα στα χέρια τους και δένοντας ένα σχοινί γύρω από το κεφάλι του αγάλματος, το οποίο πριν είχε καλυφθεί με ένα μαύρο περίβλημα για την πορεία, το έσυραν στο έδαφος.

Στη συνέχεια το μετέφεραν από το κέντρο της πόλης και το πέταξαν στο λιμάνι του Μπρίστολ. Σχεδόν ακριβώς στο σημείο όπου τα πλοία του Έντουαρντ Κόλστον έφευγαν κάποτε με προορισμό τη Δυτική Αφρική.

Ο επιθεωρητής της Avon και της Somerset Andy Bennett ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε έρευνα για τον εντοπισμό μιας μικρής ομάδας ανθρώπων «που σαφώς διέπραξαν εγκληματικής πράξη προκαλώντας ζημιά».

Η υπουργός Εσωτερικών είπε ότι η ανατροπή του αγάλματος ήταν «εντελώς ντροπιαστική».

Η ιστορία του Μπρίστολ είναι στενά συνυφασμένη με το δουλεμπόριο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!