Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Βρετανία: Οι αποκλεισμένοι από τους Ολυμπιακούς Αγώνες Ρώσοι ετοιμάζαν κυβερνοεπιθέσεις για το Τόκιο
[Lifo]: Βρετανία: Οι αποκλεισμένοι από τους Ολυμπιακούς Αγώνες Ρώσοι ετοιμάζαν κυβερνοεπιθέσεις για το Τόκιο

[Lifo]: Βρετανία: Οι αποκλεισμένοι από τους Ολυμπιακούς Αγώνες Ρώσοι ετοιμάζαν κυβερνοεπιθέσεις για το Τόκιο

Τα κίνητρα ήταν εκεί – Καταδίκη από το Λονδίνο

Οι ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών σχεδίαζαν μία εκτεταμένη κυβερνοεπίθεση σε βάρος των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, από τους οποίους η Ρωσία είχε αποκλειστεί εξαιτίας του σκανδάλου με ντόπινγκ.

Την αποκάλυψη έκανε το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών, που κατηγόρησε ευθέως την Ρωσία για σχέδια παρεμπόδισης των Ολυμπιακών Αγώνων, πριν ανακοινωθεί η αναβολή τους για το 2021 λόγω κορωνοϊού. Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Κυβερνοασφάλειας της Βρετανίας, οι Ρώσοι άφησαν ξεκάθαρα ίχνη καθώς προετοιμάζονταν για επιθέσεις σε βάρος των διοργανωτών, των υπηρεσιών logistics και των χορηγών.

Πολλές από τις προηγούμενες επιθέσεις που είχαν αποδοθεί σε ρωσικό δάκτυλο, είχαν ως στόχους πολιτικούς αντιπάλους του Πούτιν αλλά και υπηρεσίες που είχαν διερευνήσει το σκάνδαλο ντόπινγκ που οδήγησε στην βαριά τιμωρία από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Αντι-ντόπινγκ (WADA).

Τον Δεκέμβριο του 2019, η Ρωσία αποκλείστηκε από όλες τις διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις καθώς, όπως αποκαλύφθηκε, η υπηρεσία αντι-ντόπινγκ της Ρωσίας αλλοίωσε αποτελέσματα εξετάσεων αθλητών, που έδωσε σε ανεξάρτητους επιθεωρητές τον Ιανουάριο του 2019. Η Ρωσία χαρακτήρισε τον τετραετή αποκλεισμό της στην δήθεν «υστερία» σε βάρος της.

«Πίσω και από τις επιθέσεις του 2018»

Το Ηνωμένο Βασίλειο έγινε η πρώτη κυβέρνηση που επιβεβαιώνει τις πληροφορίες για ρωσικό παράγοντα πίσω από την επίθεση και στους χειμερινούς Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2018 στην Pyeongchang της Νότιας Κορέας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!