Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Lifo]: Βρετανία: Αμφίβολο το μέλλον των μουσικών φεστιβάλ αν δεν υπάρξει ασφαλιστική πρόνοια
[Lifo]: Βρετανία: Αμφίβολο το μέλλον των μουσικών φεστιβάλ αν δεν υπάρξει ασφαλιστική πρόνοια

[Lifo]: Βρετανία: Αμφίβολο το μέλλον των μουσικών φεστιβάλ αν δεν υπάρξει ασφαλιστική πρόνοια

Η βρετανική κυβέρνηση καθυστερεί την παροχή ασφάλειας και αυτό είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο λένε οι διοργανωτές

Μετά την ακύρωση του φετινού φεστιβάλ Glastonbury υπάρχουν διάχυτες οι αμφιβολίες για την επιβίωση της φετινής μουσικής σεζόν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι Βρετανοί διοργανωτές εκδηλώσεων λένε ότι η έλλειψη ασφάλισης είναι το «μεγαλύτερο εμπόδιο» στη βιωσιμότητά τους.

Ωστόσο, η κυβέρνηση αντιστέκεται στη δέσμευση να παράσχει αποζημίωση για τον τομέα, όπως το Σχέδιο Επανεκκίνησης Παραγωγής Ταινιών και Τηλεόρασης που ανακοινώθηκε τον Ιούλιο.

Πολλά φεστιβάλ δεν είναι ασφαλισμένα για μεταδοτικές ασθένειες και η ασφαλιστική αγορά δεν προσφέρει κάλυψη για τον Covid-19 σε περίπτωση ακύρωσης.

Σε απάντηση στην ακύρωση του Glastonbury, ο υπουργός Πολιτισμού, Oliver Dowden, δήλωσε την Πέμπτη πως «Συνεχίζουμε να βοηθάμε τις τέχνες για την ανάκαμψη, συμπεριλαμβανομένων προβλημάτων σχετικά με την ασφάλιση».

Δεν είναι σαφές εάν η ασφάλιση ήταν ένας παράγοντας στην απόφαση των διοργανωτών του Glastonbury, ωστόσο.

Η δέσμευση για υποστήριξη ενός ασφαλιστικού συστήματος θα αποτελούσε ουσιαστική αλλαγή στην πολιτική για την κυβέρνηση.

Στις 10 Δεκεμβρίου, οι βουλευτές των Φιλελευθέρων έστειλαν επιστολή στον υπουργό Εξωτερικών, προτρέποντάς τον να αναλάβει μέριμνα για ασφάλιση έκτακτης ανάγκης.

Σε μια απάντηση της 13ης Ιανουαρίου, που επικαλείται ο Guardian, η υπουργός ψηφιακών και πολιτιστικών θεμάτων,Caroline Dinenage, δήλωσε πως η κυβέρνηση «δεν έχει ακόμη πειστεί από τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν μέχρι σήμερα ότι δηλαδή η ασφαλιστική παρέμβαση είναι η σωστή μορφή υποστήριξης για τον τομέα των εκδηλώσεων ούτε ότι αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή να το σκεφτεί κανείς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!