Τρίτη, 7 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Βραζιλία: Δύο διαφορετικοί απολογισμοί για τον κορωνοϊό από το υπ. Υγείας – Πορείες υπέρ και κατά Μπολσονάρου
[Lifo]: Βραζιλία: Δύο διαφορετικοί απολογισμοί για τον κορωνοϊό από το υπ. Υγείας – Πορείες υπέρ και κατά Μπολσονάρου

[Lifo]: Βραζιλία: Δύο διαφορετικοί απολογισμοί για τον κορωνοϊό από το υπ. Υγείας – Πορείες υπέρ και κατά Μπολσονάρου

«Η ασθένεια υπάρχει, αλλά δεν είναι όπως μας τα λένε» λένε οι υποστηρικτές του προέδρου

Δύο διαφορετικές αναφορές για τα θύματα του κορωνοϊού έδωσε χθες στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας.

Ο πρώτος απολογισμός, που δημοσιοποιήθηκε μέσω της πλατφόρμας WhatsApp στις 20:30 (τοπική ώρα· 02:30 ώρα Ελλάδας) έκανε λόγο για 1.382 νέους θανάτους, με το σύνολό τους να φθάνει τους 37.312.

Τα νέα κρούσματα μόλυνσης, σύμφωνα με αυτό το πρώτο πακέτο δεδομένων, ανέρχονταν σε 12.581 και το σύνολο έχει ανέλθει σε 685.427.

Ο δεύτερος ημερήσιος απολογισμός, ο οποίος αναρτήθηκε δύο ώρες αργότερα στον ιστότοπο του υπουργείου, έκανε λόγο για χαμηλότερο αριθμό θανάτων, 525 συγκεκριμένα, αλλά με αρκετά υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων μόλυνσης που έφταναν τους 18.912.

Όταν ερωτήθηκε σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο, το υπουργείο δεν διευκρίνισε ποιος από τους δύο απολογισμούς είναι ο σωστός.

Αν ληφθεί υπόψη ο δεύτερος, τότε το σύνολο των θανάτων ανέρχεται σε 36.455 και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης σε 691.758.

Η επιστημονική κοινότητα εκτιμά ότι οι αριθμοί που δίνει το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας είναι πολύ υποτιμημένοι σε σχέση με την πραγματικότητα.

Σε κάθε περίπτωση ο λατινοαμερικάνικος γίγαντας των 210 και πλέον εκατομμυρίων κατοίκων είναι η χώρα με τον δεύτερο υψηλότερο κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορωνοϊό και τον τρίτο πιο βαρύ απολογισμό θανάτων εξαιτίας της πανδημίας στον κόσμο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!