Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Βιβλική καταστροφή στο Όρεγκον: Χιλιάδες κάτοικοι ψάχνουν καταφύγιο από τις φωτιές (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)
[Lifo]: Βιβλική καταστροφή στο Όρεγκον: Χιλιάδες κάτοικοι ψάχνουν καταφύγιο από τις φωτιές (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

[Lifo]: Βιβλική καταστροφή στο Όρεγκον: Χιλιάδες κάτοικοι ψάχνουν καταφύγιο από τις φωτιές (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Ολόκληρες κοινότητες καταστράφηκαν

Κάτω από έναν σκεπασμένο με καπνό και στάχτες ουρανό, χιλιάδες άνθρωποι – ανάμεσά τους οικογένειες με μικρά παιδιά που εγκατέλειψαν από τις εστίες τους – ζουν για δεύτερη εβδομάδα μέσα σε καταφύγια ή ακόμα και στα αυτοκίνητά τους στο Όρεγκον που σαρώνεται από καταστροφικές πυρκαγιές.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με την προς το παρόν ασύμμετρη απειλή της ανεξέλεγκτης πυρκαγιάς, ενώ σωστικά συνεργεία αναζητούν αγνοούμενους στα χαλάσματα κατεστραμμένων κοινοτήτων.

Με τους πόρους της Πολιτείας να αγγίζουν τα όριά τους, η κυβερνήτης του Όρεγκον Κέιτ Μπράουν ζήτησε από τον Λευκό Οίκο την υπογραφή μιας ομοσπονδιακής διακήρυξης περί φυσικής καταστροφής που θα εξασφάλιζε κρατική οικονομική ενίσχυση. Λίγο αργότερα ο πρόεδρος Τραμπ υπέγραψε τα απαραίτητα έγγραφα.

Από τον Αύγουστο μέχρι και σήμερα, σχεδόν 4,5 εκατομμύρια στρέμματα γης έχουν καταστραφεί από τις φλόγες στο Όρεγκον, την Καλιφόρνια και την πολιτεία της Ουάσιγκτον, σκοτώνοντας τουλάχιστον 34 ανθρώπους και σβήνοντας από τον χάρτη μικρές κοινότητες με αθροιστικά χιλιάδες σπίτια.

Οι υπεύθυνοι κάνουν λόγω για φωτιά άνευ προηγουμένου ως προς την ένταση και την έκτασή της, σε μία περίοδο που η πανδημία κορωνοϊού θέτει πολλούς περιορισμούς στην διαχείριση των πληγέντων, που πρέπει να τηρούν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και προστασίας ακόμα και στα κέντρα παροχής βοήθειας για την αποφυγή εξάπλωσης της νόσου Covid-19.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!