Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Βενεζουέλα: Συμφωνία Μαδούρο – Γκουαϊδό λόγω πανδημίας
[Lifo]: Βενεζουέλα: Συμφωνία Μαδούρο – Γκουαϊδό λόγω πανδημίας

[Lifo]: Βενεζουέλα: Συμφωνία Μαδούρο – Γκουαϊδό λόγω πανδημίας

Παρά την αντιπαλότητα οι δύο ηγέτες ήρθαν σε συμφωνία

Κοινή γραμμή κατά της πανδημίας από τον Πρόεδρο της Βενεζουέλας και τον αρχηγό της αντιπολίτευσης.

Οι «ορκισμένοι εχθροί», Νικολάς Μαδούρο και ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό φαίνεται πως έχουν καταλήξει σε συμφωνία για συνεργασία και συγκέντρωση κεφαλαίων για την καταπολέμηση του κορωνοϊού.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να «συντονιστούν» για να ζητήσουν βοήθεια για την αντιμετώπιση του Covid-19 από ξένες χώρες και οργανισμούς, προκειμένου να λάβουν τεχνική και διοικητική βοήθεια από την PAHO, τον διαμερικανικό βραχίονα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Η συμφωνία θεσπίζει επίσης μέτρα προτεραιότητας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Οι σχέσεις μεταξύ των δύο ανδρών θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν τουλάχιστον τεταμένες από τότε που ο Γκουαϊδό αναγνωρίστηκε ως προσωρινός πρόεδρος της Βενεζουέλας από διάφορες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ.

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι οι εκλογές που έγιναν το 2018 ήταν αποτέλεσμα νοθείας. Έκτοτε στη χώρα έχει υπάρξει ένταση με αποτυχημένα πραξικοπήματα κατά του Μαδούρο και άλλες επιχειρήσεις απομάκρυνσής του από την εξουσία.

Πέρυσι ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο κατηγόρησε ανοιχτά τον Χουάν Γκουαϊδό ότι συνωμοτεί για να τον δολοφονήσουν.

Με πληροφορίες του BBC

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!