Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Βέλγιο: Η κόρη του πρώην βασιλιά κέρδισε στο δικαστήριο τον τίτλο της πριγκίπισσας
[Lifo]: Βέλγιο: Η κόρη του πρώην βασιλιά κέρδισε στο δικαστήριο τον τίτλο της πριγκίπισσας

[Lifo]: Βέλγιο: Η κόρη του πρώην βασιλιά κέρδισε στο δικαστήριο τον τίτλο της πριγκίπισσας

Η Ντελφίν Μποέλ είναι πλέον «πριγκίπισσα του Βελγίου»

Η Ντελφίν Μποέλ , που έκανε δικαστικό αγώνα για να αποδείξει ότι είναι κόρη του πρώην βασιλιά του Βελγίου Αλβέρτου Β’, έγινε τελικά επίσημα πριγκίπισσα, με απόφαση δικαστηρίου.

Το εφετείο των Βρυξελλών χορήγησε στην Μποέλ τον τίτλο «πριγκίπισσα του Βελγίου», μετά το τεστ DNA που απέδειξε ότι ο Αλβέρτος Β’ είναι ο πατέρας της, ανακοίνωσαν οι δικηγόροι της γλύπτριας. Η Μποέλ είναι «απολύτως ικανοποιημένη» με την απόφαση, ανέφερε ακόμη η ανακοίνωση.

Τον Ιανουάριο το τεστ DNA απέδειξε ότι ο πρώην βασιλιάς του Βελγίου είναι ο βιολογικός πατέρας της Ντελφίν Μποέλ . Ο Αλβέρτος Β’- που παραιτήθηκε από τον θρόνο πριν από έξι χρόνια- για έτη διέψευδε τον ισχυρισμό της Μποέλ.

Εκτός από τον τίτλο της πριγκίπισσας, χάρη στη δικαστική απόφαση η Μποέλ θα πάρει και το επίθετο του πατέρα της, Σαξ- Κόμπουργκ. Τίτλους θα πάρουν και τα δύο της παιδιά, Ζοζεφίν και Όσκαρ, όπως και το δικαίωμα να τα αποκαλούν «υψηλότητες».

«Μια δικαστική νίκη δεν θα αντικαταστήσει ποτέ την αγάπη ενός πατέρα, όμως προσφέρει πράγματι ένα αίσθημα δικαιοσύνης, το οποίο ενισχύεται από το γεγονός ότι πολλά παιδιά τα οποία πέρασαν την ίδια δοκιμασία θα βρουν το σθένος να προσφύγουν στη δικαιοσύνη», ανέφεραν οι δικηγόροι της Μποέλ.

Με πληροφορίες από Reuters

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!