Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Βατικανό: Αποκαλύψεις για επενδύσεις εκατομμυρίων σε πολυτελή ακίνητα στο Λονδίνο
[Lifo]: Βατικανό: Αποκαλύψεις για επενδύσεις εκατομμυρίων σε πολυτελή ακίνητα στο Λονδίνο

[Lifo]: Βατικανό: Αποκαλύψεις για επενδύσεις εκατομμυρίων σε πολυτελή ακίνητα στο Λονδίνο

Δημοσιεύματα για πολυτελή ακίνητα του Βατικανού ταράζουν τις τάξεις της καθολικής εκκλησίας

Έγγραφα, που είδαν το φως της δημοσιότητας, αποκαλύπτουν επενδύσεις εκατομμυρίων του Βατικανού σε πολυτελή ακίνητα στο Λονδίνο .

Σύμφωνα με τους Financial Times, τα έγγραφα, που περιλαμβάνουν email και χρηματοοικονομικούς λογαριασμούς, δείχνουν ότι ο Καρδινάλιος Giovanni Angelo Becciu επένδυσε κεφάλαια του Βατικανού σε ένα χαρτοφυλάκιο υπερ-πολυτελών διαμερισμάτων μέσα και γύρω από την πλατεία Cadogan, στο Knightsbridge, μία από τα πιο ακριβές περιοχές στο Λονδίνο.

Ο πάπας Φραγκίσκος ανάγκασε σε παραίτηση την περασμένη εβδομάδα τον καρδινάλιο.

Οι αποκαλύψεις για επιπλέον αγορές ακινήτων στο Λονδίνο που αποφασίστηκαν από τον 72χρονο Ιταλό κληρικό βλέπουν το φως της δημοσιότητας την ώρα που δικαστές στο Βατικανό ερευνούν μια ξεχωριστή επένδυση 350 εκατ. ευρώ σε ένα μεγάλο κτίριο στην Chelsea και συγκεκριμένα στην Sloane Avenue 60, επίσης υπό την επίβλεψη του Καρδινάλιου Becciu το 2014.

Η Αγία Έδρα είπε ότι η συμφωνία της Sloane Avenue προκάλεσε μεγάλες απώλειες. Ο επιχειρηματίας που εδρεύει στο Λονδίνο, Gianluigi Torzi, κατηγορήθηκε και συνελήφθη από τις αρχές του Βατικανού για «εκβιασμό, υπεξαίρεση, απάτη και ξέπλυμα» για πληρωμές που του δόθηκαν ως μεσάζοντας στην αγορά. Ο Ιταλός, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος, αρνείται τις κατηγορίες.

Τα νέα έγγραφα, τα οποία δεν υποδηλώνουν αδικήματα, ρίχνουν περαιτέρω φως στις οικονομικές δραστηριότητες της ισχυρής Γραμματείας του Κράτους του Βατικανού, του κεντρικού διοικητικού γραφείου, του οποίου η αποστολή είναι επίσης να επενδύσει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ δωρεών από Καθολικούς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!