Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Ο Βασίλης Δημάκης ξεκινά ξανά απεργία πείνας και δίψας: «Κουράστηκα. Αγώνας για το αυτονόητο»
[Lifo]: Ο Βασίλης Δημάκης ξεκινά ξανά απεργία πείνας και δίψας: «Κουράστηκα. Αγώνας για το αυτονόητο»

[Lifo]: Ο Βασίλης Δημάκης ξεκινά ξανά απεργία πείνας και δίψας: «Κουράστηκα. Αγώνας για το αυτονόητο»

«Από σήμερα θα αρνηθώ τροφή νερό κι οποιαδήποτε επικοινωνία με τον οποιονδήποτε χωρίς να διεκδικώ τίποτα παρά μόνο δημοκρατία»

Ο Βασίλης Δημάκης ξεκίνησε για τρίτη φορά απεργία πείνας και δίψας, διεκδικώντας το δικαίωμά του στο αυτονόητο, όπως γράφει στην ανακοίνωσή του.

Μετά την μεταγωγή του από τα Γρεβενά, ο κρατούμενος και φοιτητής στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΕΚΠΑ, μεταφέρθηκε στο υπόγειο των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, με την αιτιολογία ότι πρέπει να μπει σε καραντίνα 14 ημερών.

Όμως, παρά τη διαβεβαίωση της ΓΓ. Αντεγκληματικής Πολιτικής, ότι η παραμονή του εκεί θα ήταν μόνο για 14 ημέρες, χθες που έληξε αυτό το χρονικό διάστημα ο Β. Δημάκης δεν μεταφέρθηκε στο κέλι του, από όπου θα μπορούσε απρόσκοπτα να συνεχίζει την εκπαίδευσή του. Έτσι, άρχισε ξανά απεργία πείνας και δίψας.

«Σήμερα 23/05/2020 διανύω την 29η ημέρα καραντίνας, 14 στα Γρεβενά και 15 στα υπόγεια των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού και όχι στο κελί μου όπως θα έπρεπε και υποσχέθηκε, η θλιβερή Σοφία Νικολάου», γράφει μεταξύ άλλων ο Βασίλης Δημάκης. «Από σήμερα θα αρνηθώ τροφή νερό κι οποιαδήποτε επικοινωνία με τον οποιονδήποτε χωρίς να διεκδικώ τίποτα παρά μόνο δημοκρατία «ο πιο φθοροποιός αγώνας είναι αυτός για τ’ αυτονόητο.»

Δήλωση Βασίλη Δημάκη, 23/05/2020

Σήμερα 23/05/2020 διανύω την 29 ημέρα καραντίνας, 14 στα Γρεβενά και 15 στα υπόγεια των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού και όχι στο κελί μου όπως θα έπρεπε και υποσχέθηκε, η θλιβερή Σοφία Νικολάου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!