Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Βασίλης Δημάκης: Ο δικηγόρος του καταγγέλλει ότι δεν υπογράφουν τη μεταγωγή μετά την απεργία πείνας
[Lifo]: Βασίλης Δημάκης: Ο δικηγόρος του καταγγέλλει ότι δεν υπογράφουν τη μεταγωγή μετά την απεργία πείνας

[Lifo]: Βασίλης Δημάκης: Ο δικηγόρος του καταγγέλλει ότι δεν υπογράφουν τη μεταγωγή μετά την απεργία πείνας

Τι καταγγέλλει ο συνήγορος του Βασίλη Δημάκη που έκανε απεργία πείνας, ζητώντας να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού για να συνεχίσει τις σπουδές του

Εμπλοκή έχει προκύψει τις τελευταίες ημέρες με την υπόθεση του Βασίλη Δημάκη , σύμφωνα με τον συνήγορό του Αθανάσιο Καμπαγιάννη που καταγγέλλει εμπαιγμό και απαξίωση από τους αρμόδιους.

Ο νέος άνδρας είχε κάνει απεργία πείνας και δίψας, ζητώντας να μεταφερθεί εκ νέου στις φυλακές Κορυδαλλού ώστε να μπορέσει να να ολοκληρώσει τις σπουδές του και να μην χάσει την υποτροφία του. Στις 30 Απριλίου το αίτημά του είχε γίνει δεκτό από το Συμβούλιο Φυλακών Γρεβενών. Όπως όμως καταγγέλλει ο συνήγορός του, η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Σοφία Νικολάου αρνείται τώρα να υπογράψει την μεταγωγή του.

Από τότε, «σε επανειλημμένες τηλεφωνικές επικοινωνίες (Δευτέρα 4/5, Τρίτη 5/5 και Τετάρτη 6/5), καμία απάντηση επί των αιτήσεων/υπομνημάτων δεν υπήρξε στον υπογράφοντα συνήγορο, ούτε γραπτή ούτε προφορική», σημειώνει ο κ. Καμπαγιάννης που προαναγγέλλει μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη την ερχόμενη Δευτέρα, 11 Μαΐου.

«Στο Υπουργείο ΠΡΟΠΟ, νομίζουν ότι μπορούν να δημιουργήσουν αδιέξοδα στον Βασίλη Δημάκη. Είναι απλό γιατί: θεωρούν ότι για να είσαι κρατούμενος, δεν μπορείς να είσαι αξιοπρεπής και ελεύθερος. Όμως στους ελεύθερους ανθρώπους δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Ετοιμαζόμαστε από σήμερα για έναν δεύτερο γύρο σύγκρουσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!