Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Ο βασιλιάς του Βελγίου συναντήθηκε για πρώτη φορά με την ετεροθαλή αδελφή του
[Lifo]: Ο βασιλιάς του Βελγίου συναντήθηκε για πρώτη φορά με την ετεροθαλή αδελφή του

[Lifo]: Ο βασιλιάς του Βελγίου συναντήθηκε για πρώτη φορά με την ετεροθαλή αδελφή του

Ο βασιλιάς του Βελγίου Φίλιππος συναντήθηκε για πρώτη φορά με την ετεροθαλή αδελφή του, Ντελφίν, η οποία πρόσφατα απέκτησε τον τίτλο της πριγκίπισσας, με δικαστική απόφαση .

Τα δύο αδέλφια είχαν μια «θερμή συνάντηση» την περασμένη Παρασκευή, σύμφωνα με ανάρτηση του παλατιού στα social media. Η 52χρονη Ντελφίν Μποέλ έδινε επί χρόνια δικαστική μάχη για να αναγνωριστεί ως παιδί του πρώην βασιλιά Αλβέρτου. Εκείνος παραδέχθηκε τελικά τον Ιανουάριο πως η γλύπτρια είναι κόρη του, ενώ την 1η Οκτωβρίου δικαστήριο της έδωσε τον τίτλο της πριγκίπισσας του Βελγίου.

«Αυτή η μακρά και πλούσια συζήτηση μας έδωσε την ευκαιρία να μάθουμε ο ένας για τον άλλον. Συζητήσαμε για τις ζωές μας και τα κοινά ενδιαφέροντά μας», ανέφεραν σε κοινή δήλωσή τους για τη συνάντηση ο βασιλιάς Φίλιππος και η πριγκίπισσα Ντελφίν. «Αυτός ο δεσμός θα αναπτυχθεί περαιτέρω εντός του οικογενειακού περιβάλλοντος», σημείωσαν ακόμη.

Με την πρόσφατη απόφασή του, το δικαστήριο έδωσε στην Ντελφίν- εκτός από τον τίτλο- και το επίθετο του πατέρα της, ντε Σαξ- Κόμπουργκ. Όμως, η 52χρονη- καρπός της σχέσης που διατηρούσε επί χρόνια η μητέρα της, βαρόνη Σιμπίλ ντε Σελίς Λονγκσάμ, με τπν Αλβέρτο- δεν θα λαμβάνει επιχορήγηση ως μέλος της βασιλικής οικογένειας. Παρόλα αυτά, ο πρώην βασιλιάς θα πρέπει να καταβάλει περίπου 3,4 εκατομμύρια ευρώ για τα δικαστικά έξοδα. Επίσης, η Ντελφίν Μποέλ θα έχει δικαίωμα κληρονομιάς όταν πεθάνει ο Αλβέρτος, μαζί με τα άλλα τρία παιδιά του, τον πρίγκιπα Λοράν, την πριγκίπισσα Άστριντ και τον βασιλιά Φίλιππο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!