Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Βαρθολομαίος: Αν η Αγία Σοφία γίνει τέμενος, εκατομμύρια Χριστιανοί θα στραφούν κατά του Ισλάμ
[Lifo]: Βαρθολομαίος: Αν η Αγία Σοφία γίνει τέμενος, εκατομμύρια Χριστιανοί θα στραφούν κατά του Ισλάμ

[Lifo]: Βαρθολομαίος: Αν η Αγία Σοφία γίνει τέμενος, εκατομμύρια Χριστιανοί θα στραφούν κατά του Ισλάμ

Νέα παρέμβαση από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίου για την Αγία Σοφία

Σε νέα παρέμβαση για την ενδεχόμενη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τέμενος προχώρησε σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος .

Η παρέμβαση έγινε κατά την πατριαρχική χοροστασία σήμερα, στον Ναό Αγίων Δώδεκα Αποστόλων της κοινότητας Φερίκιοϊ. «Το έτος 2016 απεστείλαμεν Γράμμα εις τον τότε διευθυντήν Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας και εκφράσαμε την ανησυχία μας για την αλλαγή του καθεστώτος της Αγίας Σοφίας. Δεν θα πρέπει αυτός ο Ναός να γίνει αιτία συγκρούσεων μεταξύ των δύο λαών», ανέφερε ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

«Δεν ανήκει μόνο σε αυτόν που κατέχει το μνημείο, αλλά και σε ολόκληρη την ανθρωπότητα. Και ο τουρκικός λαός έχει την ευθύνη της ανάδειξης αυτής της οικουμενικότητας του μνημείου», υπογράμμισε.

«Η Αγία Σοφία ως μουσείο αποτελεί τόπος και σύμβολο συναντήσεως, αλληλεγγύης και αλληλοκατανοήσεως Χριστιανισμού και Ισλάμ. Η τυχόν μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τέμενος θα στρέψει εκατομμύρια χριστιανών σε όλο τον κόσμο εναντίον του Ισλάμ. Το ζητούμενο, όμως, είναι η ενότητα. Έχουμε την προσδοκία ότι στο τέλος θα επικρατήσει η σύνεση και η λογική», είπε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!