Σάββατο, 6 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Η Βαρκελώνη απαγορεύει το κάπνισμα σε τέσσερις παραλίες της
[Lifo]: Η Βαρκελώνη απαγορεύει το κάπνισμα σε τέσσερις παραλίες της

[Lifo]: Η Βαρκελώνη απαγορεύει το κάπνισμα σε τέσσερις παραλίες της

Πιλοτικό πρόγραμμα, από τα τέλη Μαΐου έως τα μέσα Σεπτεμβρίου

Η Βαρκελώνη απαγορεύει το κάπνισμα σε τέσσερις από τις πιο δημοφιλείς παραλίες της πόλης.

Η απαγόρευση συμπληρώνει τις κινήσεις για τον περιορισμό της οδικής κυκλοφορίας, σε μια προσπάθεια να βελτιωθεί η ποιότητα του αέρα και προκειμένου η Βαρκελώνη να εξελιχθεί σε μία «υγιεινή, δίχως καπνό πόλη, κάτι που περιλαμβάνει και τον καπνό του τσιγάρου», δήλωσε η Τζέμα Ταράφα, εκπρόσωπος της πόλης για ζητήματα Υγείας.

Έτσι, από τις 29 Μαΐου έως τις 12 Σεπτεμβρίου θα απαγορεύεται το κάπνισμα στις παραλίες Σαντ Μικέλ, Σομορόστρο, Νόβα Ικάρια και Νόβα Μαρ Μπέλα, στο πλαίσιο πιλοτικού προγράμματος. Πάντως, μέχρι τώρα δεν προβλέπονται πρόστιμα για τους παραβάτες. Το κάπνισμα θα επιτρέπεται στην Σαν Σεμπαστιά, μια δημοφιλή παραλία γυμνιστών.

Αν το πιλοτικό πρόγραμμα κριθεί επιτυχημένο, αναμένεται να συμπεριληφθούν σε αυτό άλλες έξι παραλίες την επόμενη χρονιά, όπως και πάρκα και στάσεις λεωφορείων.

Περίπου 2.200 κάτοικοι της πόλης πεθαίνουν κάθε χρόνο από ασθένειες που σχετίζονται με το κάπνισμα, περίπου το 14% από τους συνολικούς θανάτους. Επιπλέον, στη θάλασσα καταλήγει περίπου το 15% από τις 32 εκατομμύρια γόπες που πετιούνται κάθε χρόνο. Στα 10 χρόνια που χρειάζονται για την αποσύνθεσή τους, απελευθερώνονται σωματίδια αρσενικού, σιδήρου, νικελίου και καδμίου, τα οποία εισέρχονται στην τροφική αλυσίδα.

Η κίνηση αυτή δεν αναμένεται να είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στους 10 εκατομμύρια καπνιστές της Ισπανίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!