Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Τζεφ Μπέζος: Ποιος είναι ο πάμπλουτος Mr Amazon
[Lifo]: Τζεφ Μπέζος: Ποιος είναι ο πάμπλουτος Mr Amazon

[Lifo]: Τζεφ Μπέζος: Ποιος είναι ο πάμπλουτος Mr Amazon

Την απαστράπτουσα εικόνα του Μπέζος, που πρόσφατα ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου (CEO) της Amazon, αναλαμβάνοντας πλέον τη θέση του εκτελεστικού προέδρου, αμαυρώνουν οι απανωτές καταγγελίες για τον εργασιακό Μεσαίωνα που επικρατεί στην εταιρεία του.

Ποιος: Τζεφ Μπέζος , Αμερικανός επιχειρηματίας, επενδυτής, tech-freak, ιδρυτής, διευθυντής και πρόεδρος της Amazon.com , της μεγαλύτερης εταιρίας λιανικού εμπορίου διεθνώς, της εταιρίας διαστημικής τεχνολογίας Blue Origin και της επενδυτικής Bezos Expeditions, ιδιοκτήτης επίσης της εφημερίδας Washington Post. Με περιουσία 136 δισ. δολάρια συναγωνίζεται με τον Μπιλ Γκέιτς για τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο, θεωρείται επιπλέον «γκουρού» περιωπής. Όχι, δεν έχει ελληνική καταγωγή όπως εικάζουν κάποιοι λόγω επωνύμου αλλά ουγγρική.

Πού: «Έδρα» του είναι μια υπερπολυτελής κατοικία μέσα σε ένα αχανές κτήμα έκτασης 29.000 τ.μ. στο θέρετρο Μεδίνα της Ουάσινγκτον, διατηρεί όμως επίσης καταλύματα στην Αλμπουκέρκη όπου γεννήθηκε, τη Νέα Υόρκη, το Μαϊάμι, το Χιούστον και το Σιάτλ.

Γιατί: Διότι πρόσφατα δήλωσε ότι αποχωρεί από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου (CEO) της Amazon αναλαμβάνοντας πλέον τη θέση του εκτελεστικού προέδρου, θέλοντας να επικεντρωθεί στα «νέα προϊόντα και τις νέες πρωτοβουλίες». Η δήλωση αυτή έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση της εταιρείας για τρίτο συνεχόμενο ρεκόρ κερδών και καθαρές πωλήσεις τριμήνου πάνω από 100 δις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!