Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Τwitter: Ο Τραμπ εμφανίζεται πρώτος στην αναζήτηση για τη λέξη «ρατσιστής»
[Lifo]: Τwitter: Ο Τραμπ εμφανίζεται πρώτος στην αναζήτηση για τη λέξη «ρατσιστής»

[Lifo]: Τwitter: Ο Τραμπ εμφανίζεται πρώτος στην αναζήτηση για τη λέξη «ρατσιστής»

Πώς εξηγείται αυτό το αποτέλεσμα της αναζήτησης στο Twitter

Αν κάποιος κάνει αναζήτηση για τη λέξη «ρατσιστής» στο Τwitter, ο πρώτος λογαριασμός που θα δει στα αποτελέσματα είναι εκείνος του Ντόναλντ Τραμπ .

Η βρετανική εφημερίδα Independent ήταν η πρώτη που παρατήρησε το φαινόμενο αυτό, το οποίο σίγουρα δεν θα βοηθήσει τις ήδη τεταμένες σχέσεις του Αμερικανού προέδρου με το Τwitter , μέσω του οποίου αρέσκεται να ασκεί πολιτική σε όλη τη θητεία του.

Το Twitter απέδωσε αυτό το αποτέλεσμα των αλγορίθμων του μέσου για τις αναζητήσεις, οι οποίοι μπορεί να αντικατοπτρίζουν το τι συμβαίνει στην πλατφόρμα. Ο Γκρεγκ Στέρλινγκ, της ιστοσελίδας Search Engine Land το εξήγησε πιο λεπτομερώς. «Το αποτέλεσμα δείχνει ότι τόσο πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν τις λέξεις “ρατσιστής” ή ρατσισμός” για να απαντήσουν ή να περιγράψουν τον Ντόναλντ Τραμπ, ή υπάρχει μια συντονισμένη προσπάθεια να συνδεθεί ο λογαριασμός του Τραμπ με αυτούς τους όρους».

Ο αλγόριθμος του Twitter για την κατάταξη των tweet «χρησιμοποιεί πλειάδα σημαδιών, μεταξύ των οποίων πόσο πρόσφατα δημοσιεύθηκε η ανάρτηση, η σχέση του, η παρουσία μέσων όπως βίντεο ή φωτογραφίες και άλλες ακόμη παραμέτρους», δήλωσε ακόμη ο Στέρλινγκ στο AFP.

Παράλληλα ο αναλυτής σημείωσε ότι το 2007, μια συντονισμένη προσπάθεια γνωστή ως «Google bombing» κατάφερε να χειραγωγήσει τα αποτελέσματα των αναζητήσεων για τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους, προκειμένου να τον συνδέσει με τον όρο «άθλια αποτυχία» στη μηχανή αναζήτησης, μέχρι να διορθωθεί αυτό το «ελάττωμα».

Το τελευταίο διάστημα έχει κλιμακωθεί ο πόλεμος του Ντόναλντ Τραμπ με τα social media και ο Αμερικανός πρόεδρος υπέγραψε διάταγμα για τον περιορισμό της προστασίας αυτών των εταιρειών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!