Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Το Twitter προειδοποιεί: Σταματήστε να εύχεστε να πεθάνει ο Τραμπ, παραβιάζετε τους κανόνες
[Lifo]: Το Twitter προειδοποιεί: Σταματήστε να εύχεστε να πεθάνει ο Τραμπ, παραβιάζετε τους κανόνες

[Lifo]: Το Twitter προειδοποιεί: Σταματήστε να εύχεστε να πεθάνει ο Τραμπ, παραβιάζετε τους κανόνες

Η πλατφόρμα ενημερώνει τους χρήστες πως οι ευχές θανάτου τιμωρούνται με αδρανοποίηση του λογαριασμού

Η διάγνωση του Τραμπ με κορωνοϊό προκάλεσε ένα «τσουνάμι» από ποστ στα social media, σε μεγάλο ποσοστό κωμικά, ειρωνικά ή και ευθέως υβριστικά για τον αμφιλεγόμενο πρόεδρο τον ΗΠΑ.

Στο Twitter, αμέτρητοι χρήστες εύχονται «περαστικά στον κορωνοϊό» αντί για τον πρόεδρο, ενώ κάποιοι άλλοι δεν διστάζουν να εκφράσουν επωνύμως την επιθυμία τους η νόσος Covid-19 να αποδειχτεί μοιραία για τον 74χρονο Τραμπ.

Αντιδρώντας σε αυτές τις αναρτήσεις, το Twitter προειδοποιεί πως τα κακόβουλα tweet για τον πρόεδρο των ΗΠΑ θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην αδρανοποίηση λογαριασμών, αφού οι ευχές θανάτου παραβιάζουν τους κανονισμούς της πλατφόρμας και οι χρήστες θα μπορούσαν να τιμωρηθούν ακόμα και με αποκλεισμό από το Twitter – τουλάχιστον με το συγκεκριμένο email που έχουν δηλώσει.

«Tweet που εύχονται ή ελπίζουν στον θάνατο, τη σοβαρή σωματική βλάβη ή την θανάσιμη ασθένεια για οποιονδήποτε, δεν επιτρέπονται και θα πρέπει να αφαιρεθούν», ξεκαθαρίζει το Twitter. Στον αντίποδα, οι κανόνες του Facebook για το συγκεκριμένο ζήτημα είναι ελαφρώς διαφορετικοί, αφού οι χρήστες μπορούν να ευχηθούν τον θάνατο κάποιου δημόσιου προσώπου στο προφίλ τους, αρκεί να μην κάνουν tag το συγκεκριμένο άτομο στην ανάρτηση.

Εκπρόσωπος του Twitter που μίλησε στον Guardian ξεκαθάρισε ;oti ο συγκεκριμένος όρος έχει τεθεί σε ισχύ από τον περασμένο Απρίλιο και αφορά στους πάντες και όχι μόνο στον Τραμπ.

Η ανακοίνωσh προκάλεσε την έκπληξη αρκετών χρηστών που διαμαρτύρονται ότι δέχονται καθημερινά ακόμα και απειλές θανάτου στο Twitter, χωρίς ως τώρα να έχουν διαπιστώσει την λήψη προστατευτικών μέτρων από την πλατφόρμα.

Η transgender Έβαν Γκριρ για παράδειγμα, εκπρόσωπος του οργανισμού για τα Ψηφιακά Δικαιώματα Fight For the Future, περιγράφει πως λαμβάνει σε καθημερινή βάση απειλές χωρίς να γίνεται τίποτα. «Η απόφαση για ξαφνική εφαρμογή αυτού του όρου υπογραμμίζει πως ο συγκεντρωτικός έλεγχος περιεχομένου από τα μονοπώλια των τεχνολογικών κολοσσών, θα προστατεύει πάντα τους ισχυρούς και θα φιμώνει τους περιθωριοποιημένους», υποστηρίζει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!