Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Το Twitter αναστέλλει μόνιμα τον λογαριασμό του Τραμπ- Για να αποτραπεί περαιτέρω υποκίνηση βίας
[Lifo]: Το Twitter αναστέλλει μόνιμα τον λογαριασμό του Τραμπ- Για να αποτραπεί περαιτέρω υποκίνηση βίας

[Lifo]: Το Twitter αναστέλλει μόνιμα τον λογαριασμό του Τραμπ- Για να αποτραπεί περαιτέρω υποκίνηση βίας

Έκανε αναρτήσεις από άλλους λογαριασμούς, τις «κατέβασε» το Twitter

Το Twitter ανέστειλε μόνιμα τον λογαριασμό του Ντόναλντ Τραμπ , λόγω της επανειλημμένης παραβίασης των κανονισμών της πλατφόρμας, αλλά και του κινδύνου για «περαιτέρω υποκίνηση βίας».

Τα δύο tweet που έκανε ο Τραμπ το πρωί της Παρασκευής αξιολογήθηκαν από το Twitter ως «εξαιρετικά πιθανά να ενθαρρύνουν και να εμπνεύσουν ανθρώπους να επαναλάβουν τις εγκληματικές ενέργειες που έλαβαν χώρα στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ στις 6 Ιανουαρίου 2021», ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωση.

Η εταιρεία προειδοποίησε ότι σχέδια για «μελλοντικές ένοπλες διαμαρτυρίες» διαδίδονται στο Twitter και αλλού, «συμπεριλαμβανομένης μιας προτεινόμενης δεύτερης επίθεσης στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ και σε κτίρια καπιτωλίων πολιτειών στις 17 Ιανουαρίου 2021».

Η ασυνήθιστη απόφαση του Twitter για το κλείσιμο του προσωπικού λογαριασμού του Τραμπ αποτελεί ένα ιδιαίτερο πλήγμα για τον απερχόμενο πρόεδρο, ο οποίος χρησιμοποίησε τα social media για να τροφοδοτήσει το μίσος και τον φόβο τόσο κατά την πολιτική άνοδό του, όσο και στο ντροπιαστικό τέλος της προεδρίας του, σχολιάζει ο Guardian.

Μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο, το Twitter αρχικά μπλόκαρε για 12 ώρες τον λογαριασμό του Ντόναλντ Τραμπ , λόγω των αναρτήσεων που έκανε τη στιγμή της κρίσης. Ανάλογη κίνηση έκανε και το Facebook.

Στη συνέχεια το Facebook και το Instagram αποφάσισαν να μπλοκάρουν τους λογαριασμούς του απερχόμενου προέδρου επ’ αόριστον και τουλάχιστον για δύο εβδομάδες, μέχρι την ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν στις 20 Ιανουαρίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!