Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Lifo]: Ο Τσίπρας ζητά τα πρακτικά από τις συνεδριάσεις των λοιμωξιολόγων: Ο Μητσοτάκης «κρύβεται» πίσω από επιστήμονες
[Lifo]: Ο Τσίπρας ζητά τα πρακτικά από τις συνεδριάσεις των λοιμωξιολόγων: Ο Μητσοτάκης «κρύβεται» πίσω από επιστήμονες

[Lifo]: Ο Τσίπρας ζητά τα πρακτικά από τις συνεδριάσεις των λοιμωξιολόγων: Ο Μητσοτάκης «κρύβεται» πίσω από επιστήμονες

Επίθεση στην κυβέρνηση για τη σύμπραξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα

«Δυσανεξία στην κριτική» καταλόγισε στον πρωθυπουργό ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη δευτερολογία του στη σημερινή συνεδρίαση της Βουλής με θέμα την αντιμετώπιση της πανδημίας, όπου ανέβηκαν ιδιαίτερα οι τόνοι.

Αναφερόμενος στο lockdown κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «κάθε μέρα φέρνει ένα επιπλέον μέτρο και αναιρεί τα προηγούμενα» υποστηρίζοντας πως συζητά ακόμα και μέτρα «στρατιωτικού τύπου».

«Μόνο με την καταστολή δεν αντιμετωπίζεται η κατάσταση. Χρειάζεται και πρόληψη», πρόσθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνοντας ότι τα δημόσια νοσοκομεία της Β. Ελλάδας έχουν «οριακή πληρότητα 100%», υποστηρίζοντας ότι τα ιδιωτικά είναι «άνετα» και επιρρίπτοντας ευθύνες στην κυβέρνηση για μη αξιοποίησή τους με συμφέροντα τρόπο για το Δημόσιο.

Μιλώντας για ελλείψεις στο ΕΣΥ, και κυρίως στη στελέχωση των ΜΕΘ και τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, σημείωσε πως «η απόδειξη της αποτυχίας της κυβέρνησης είναι ότι ενώ όλη η αντιπολίτευση μιλούσε για ελλείψεις προσωπικού, μόλις προχτές ανακοίνωσε την πρόσληψη 300 ενταντικολόγων».

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για «διαρκή μονομέρεια» απέναντι στον ιδιωτικό τομέα και «διαρκή παραμέληση των ανθρώπων που δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή» επικρίνοντας τις κυβερνητικές εξαγγελίες για μόνιμες προσλήψεις στο στρατό, ενώ ο πρωθυπουργός μιλούσε για “πόλεμο” στα νοσοκομεία.

Έκανε δε λόγο ό για «ιδεολογική εμμονή» στις συμπράξεις ιδιωτικού και δημοσίου τομέα που, κατά τον ίδιο, έχει ως αποτέλεσμα τη μη πρόσληψη μόνιμου προσωπικού προκειμένου να «δίνονται οι υπηρεσίες σε ιδιώτες», ενώ όπως είπε, η ίδια αντίληψη επικρατεί και για τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!