Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Lifo]: Τσίπρας: Στο όνομα της ύφεσης να μην βλάψουμε το περιβάλλον – «Πισωγύρισμα» ο νόμος Χατζηδάκη
[Lifo]: Τσίπρας: Στο όνομα της ύφεσης να μην βλάψουμε το περιβάλλον – «Πισωγύρισμα» ο νόμος Χατζηδάκη

[Lifo]: Τσίπρας: Στο όνομα της ύφεσης να μην βλάψουμε το περιβάλλον – «Πισωγύρισμα» ο νόμος Χατζηδάκη

Το Εθνικό Πάρκο Σχινιά – Μαραθώνα επισκέφθηκε κατά την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος ο Αλέξης Τσίπρας

«Έχουμε συλλογική αλλά και ατομική ευθύνη να προστατεύσουμε το περιβάλλον και να προωθήσουμε πράσινες πολιτικές για την ανάπτυξη» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στο μήνυμά του για τη Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος .

«Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος βρίσκει το φυσικό περιβάλλον στη χώρα μας πληγωμένο, από το περιβαλλοντοκτόνο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που ουσιαστικά αποδομεί τους φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών και απορυθμίζει πλήρως την περιβαλλοντολογική νομοθεσία», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στο Εθνικό Πάρκο Σχινιά – Μαραθώνα το μεσημέρι της Παρασκευής.

Στη δήλωσή του για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε «να συνειδητοποιήσουμε ότι η κρίση του κορωνοϊού ήρθε στην παγκόσμια κοινότητα να μας βρει ενώ ήμασταν ήδη σε μια ευρύτερη, μεγαλύτερη και διαρκέστερη κρίση: την κλιματική κρίση». Γι’ αυτό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως «όλες μας οι αποφάσεις από εδώ και στο εξής που θα έχουν προφανώς ως στόχο την οικονομική ανάκαμψη δεν μπορεί παρά να λαμβάνουν υπ’ όψιν τους την κλιματική κρίση».

Ακόμα τόνισε ότι «δεν μπορεί στο όνομα της καταπολέμησης της ύφεσης να ξαναγυρνάμε σε πολιτικές του παρελθόντος, που συρρίκνωναν το περιβάλλον, που αμφισβητούσαν την περιβαλλοντολογική προστασία». Και υπογράμμισε τα εξής λέγοντας: «σήμερα λοιπόν πρέπει όλοι μαζί να συνειδητοποιήσουμε ότι έχουμε συλλογική και ατομική ευθύνη να προστατεύσουμε το περιβάλλον και να προωθήσουμε πράσινες πολιτικές για την ανάπτυξη».

Αναφερόμενος ακόμα για την επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση του νερού από την κυβέρνηση σχολίασε πως η κρίση της πανδημίας μας δίδαξε ότι «τα δημόσια αγαθά δεν μπορούν να ρυθμίζονται από την αγορά και τους νόμους της, όπως για παράδειγμα το νερό που τώρα η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη θέλει να ιδιωτικοποιήσει».

«Ο νόμος Χατζιδάκη είναι πισωγύρισμα»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως είναι ένα μεγάλο πισωγύρισμα ο πρόσφατος νόμος Χατζιδάκη για το περιβάλλον, καθώς θα έχει επίπτωση προφανώς και στους εργαζόμενους, αλλά και στις τοπικές κοινωνίες και στο περιβάλλον, γιατί αφορούν προστατευόμενες περιοχές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!