Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Lifo]: Τσίπρας για διαδηλώσεις: Νομοσχέδιο – ντροπή για κάθε δημοκρατικό πολίτη – «Επαναφέρει διατάγματα του 1971»
[Lifo]: Τσίπρας για διαδηλώσεις: Νομοσχέδιο – ντροπή για κάθε δημοκρατικό πολίτη – «Επαναφέρει διατάγματα του 1971»

[Lifo]: Τσίπρας για διαδηλώσεις: Νομοσχέδιο – ντροπή για κάθε δημοκρατικό πολίτη – «Επαναφέρει διατάγματα του 1971»

Σκληρή επίθεση του Αλέξη Τσίπρα σε Κυριάκο Μητσοτάκη και Φώφη Γεννηματά για το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και στον Κυριάκο Μητσοτάκη άσκησε ο Αλέξης Τσίπρας για το νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τις διαδηλώσεις .

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως «δήθεν άτρωτο ηγέτη μίας χάρτινης ηγεμονίας» ενώ επιτέθηκε και κατά της Φώφης Γεννηματά καθώς το ΚΙΝΑΛ αποφάσισε να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο.

«Εμείς θεωρούμε ότι επιχειρείτε μια αντιδραστική θεσμική τομή, με στόχο την ίδια τη δημοκρατία, με στόχο το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στη διαδήλωση, στη συγκέντρωση, στη διαμαρτυρία. Μια αντιδραστική θεσμική τομή που καμία κυβέρνηση δεν διανοήθηκε να φέρει από τη μεταπολίτευση και μετά» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας υποστηρίζοντας πως η απόφαση για τον νόμο αυτόν στοιχειοθετείται πάνω σε «ακραίες στιγμές» οι οποίες «έχουν δημιουργήσει δυσφορία στο κοινωνικό σύνολο».

«Διατάγματα του 1971»

«Σήμερα μας παρακολουθούν πολίτες που θα ήθελαν να ακούσουν μια συζήτηση που θα περιστρεφόταν στο πώς θα βελτιωθεί η ζωή τους το 2020 και, αντί γι’ αυτό, βλέπουν μια κυβέρνηση να προσπαθεί να επαναφέρει διατάγματα του 1971» ανέφερε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι έχει αποφασίσει να ξοδέψει «τον χρόνο που του απομένει ως πρωθυπουργός» όχι για να κτίσει αλλά για να γκρεμίσει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!