Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Τσαβούσογλου: Η Τουρκία δεν αναμένει κυρώσεις από την Ε.Ε.
[Lifo]: Τσαβούσογλου: Η Τουρκία δεν αναμένει κυρώσεις από την Ε.Ε.

[Lifo]: Τσαβούσογλου: Η Τουρκία δεν αναμένει κυρώσεις από την Ε.Ε.

Την πεποίθηση ότι οι Βρυξέλλες δεν θα επιβάλουν κυρώσεις στην Άγκυρα λόγω της κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο εξέφρασε ο Τούρκος ΥΠ.ΕΞ.

Ο Tούρκος ΥΠ.ΕΞ. Μεβλούτ Τσαβούσογλου ισχυρίζεται πως η Άγκυρα δεν αναμένει να της επιβληθούν κυρώσεις από την Ε.Ε., εξαιτίας της διένεξης στην ανατολική Μεσόγειο.

Η Ε.Ε . έχει υπογραμμίσει πως υποστηρίζει πλήρως τα μέλη της, Ελλάδα και Κύπρο, στη διένεξη και πως σχεδιάζει κυρώσεις που ενδέχεται να επιβάλει στην Τουρκία, αν δεν αρχίσει διάλογος.

Ο Τσαβούσογλου από την πλευρά του, ισχυρίσθηκε και πάλι στη συνέντευξή του στο NTV ότι η Τουρκία είναι ανοικτή για συνομιλίες χωρίς προϋποθέσεις.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με προ ημερών δημοσίευμα της αγγλικής έκδοσης της Deutsche Welle, η Ε.Ε. ετοιμάζει πιθανές κυρώσεις κατά της Τουρκίας, ελπίζοντας να αποκλιμακωθεί η ένταση που προκαλεί η Άγκυρα σε Ελλάδα και Κύπρο για τα αποθέματα φυσικού αερίου της Μεσογείου.

Στην αγγλόφωνη έκδοσή της η DW αναφέρει πως οι νομοθέτες στις Βρυξέλλες καταρτίζουν έναν κατάλογο πιθανών κυρώσεων κατά της Τουρκίας, σε μια προσπάθεια να ωθήσουν την Άγκυρα να περιορίσει τις αμφισβητούμενες έρευνές της για φυσικό αέριο στην ανατολική Μεσόγειο στα δικά της χωρικά ύδατα.

Τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ελλάδα και Κύπρος αισθάνονται ότι απειλούνται και εργάζονται σκληρά για να ζητήσουν από την Ε.Ε. να εξετάσει ποινικά κυρώσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!