Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Τσαβούσογλου: Το έχω πει σε όλους και ιδιαίτερα στην Ελλάδα – Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε
[Lifo]: Τσαβούσογλου: Το έχω πει σε όλους και ιδιαίτερα στην Ελλάδα – Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε

[Lifo]: Τσαβούσογλου: Το έχω πει σε όλους και ιδιαίτερα στην Ελλάδα – Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε

Υπέρ του διαμοιρασμού της Ανατολικής Μεσογείου η Τουρκία

«Το έχω πει σε όλους και ιδιαίτερα στην Ελλάδα ότι είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε» δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου , κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον Ιταλό ομόλογό του.

Ο Τσαβούσογλου, αναφερόμενος στο ζήτημα της Ανατολικής Μεσογείου , επισήμανε ότι επιθυμεί συνεργασία με την Ιταλία στις δραστηριότητες της ανατολικής Μεσογείου σημειώνοντας πως «η Ιταλία μπορεί να συμβάλει σημαντικά στη λύση δια του διαλόγου και της διπλωματίας».

Τόνισε δε ότι «η Τουρκία πάντοτε στήριζε τον διαμοιρασμό του πλούτου της ανατολικής Μεσογείου από όλες τις χώρες γύρω από την ανατολική Μεσόγειο»

«Το έχω πει σε όλους και ιδιαίτερα στην Ελλάδα ότι είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε».

Πρόσθεσε ότι θέλουν από δω και πέρα να δουν την Ιταλία να συμμετέχει στις διμερείς ή τριμερείς προσπάθειες για επίλυση της κρίσης στη Λιβύη.

Από την πλευρά του ο Ιταλός υπουργός Λουίτζι ντι Μάιο είπε ότι «χρειάζεται ένας εποικοδομητικός διάλογος μεταξύ Τουρκίας και Κύπρου για να διασφαλιστεί ξανά η ασφάλεια, η σταθερότητα και η συνεργασία».

Ανέφερε ότι «αυτή η περιοχή έχει ενεργειακές πηγές και μπορεί να χρησιμοποιηθεί προς όφελος των λαών της.

«Είμαστε υπέρ του διαλόγου, θέλουμε να βρεθεί ένα κοινό σημείο και να διασφαλιστεί όφελος σε όλες τις πλευρές», ανέφερε.

Συγκεκριμένα, κατά τη συνέντευξη Τύπου με τον Ιταλό ομόλογό του, ο Τούρκος ΥΠΕΞ ανέφερε ότι «εντός της ΕΕ τη μεγαλύτερη στήριξη την είχαμε από την Ιταλία.

Δεν έχουμε καμιά αμφιβολία ότι αυτή η στήριξη θα συνεχιστεί και από εδώ και πέρα. Αυτά συζητήσαμε σε ένα ειλικρινές κλίμα και (αποφασίσαμε) να κάνουμε από κοινού βήμα για τις δυσκολίες που έχει η Τουρκία στις σχέσεις της με την ΕΕ».

«Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί με την Ιταλία για μια μόνιμη ειρήνη στη Λιβύη και για μια διαδικασία που θα φέρει αποτέλεσμα. Έχουμε συναίσθηση του κρίσιμου ρόλου που παίζει η Ιταλία εδώ και τους ευχαριστούμε», ανέφερε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!