Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Lifo]: Τσακαλώτος για την ύφεση: Η οικονομία καταρρέει, η κυβέρνηση εθελοτυφλεί
[Lifo]: Τσακαλώτος για την ύφεση: Η οικονομία καταρρέει, η κυβέρνηση εθελοτυφλεί

[Lifo]: Τσακαλώτος για την ύφεση: Η οικονομία καταρρέει, η κυβέρνηση εθελοτυφλεί

«Η κυβέρνηση έχει βάλει την οικονομία σε ελεύθερη πτώση», τονίζει ο κ. Τσακαλώτος

«Η οικονομία καταρρέει, η κυβέρνηση εξακολουθεί να εθελοτυφλεί», τονίζει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος , μετά την ανακοίνωση για ύφεση- ρεκόρ το δεύτερο τρίμηνο της χρονιάς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, το ΑΕΠ κατέγραψε «βουτιά» της τάξεως του 15,2% το δεύτερο τρίμηνο του 2020, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. «Πρόκειται για την χειρότερη επίδοση τριμήνου ιστορικά στη χώρα, και μία από τις χειρότερες στην Ευρώπη. Καταρρέουν όλοι οι βασικοί δείκτες, η κατανάλωση, οι επενδύσεις», επισημαίνει ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

«Είχαμε προειδοποιήσει από νωρίς. Είχαμε θωρακίσει τη χώρα για να μην χρειαστεί να δούμε αυτά τα νούμερα. Κάναμε συγκεκριμένες, ρεαλιστικές προτάσεις για να αποφύγουμε αυτή τη καταστροφή. Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης εθελοτυφλούσε. Στην αρχή της πανδημίας προσπαθούσε να μας πείσει ότι το έτος θα κλείσει χωρίς ύφεση. Όμως το πρόβλημα είναι ότι εξακολουθεί να εθελοτυφλεί», αναφέρει ο κ. Τσακαλώτος.

«Το διάστημα μετά το lockdown συνέχισε να χαρακτηρίζεται από εξαιρετικά αρνητικές προοπτικές. Το 3ο τρίμηνο δεν θα είναι ενθαρρυντικό. Και το χειρότερο είναι ότι δεν διαφαίνεται καμία προοπτική για το διαβόητο V στην ανάπτυξη το 2021», εκτιμά ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ σε δήλωσή του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!