Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Τρία νέα murals του Same84 και της UrbanAct στην Αγία Βαρβάρα
[Lifo]: Τρία νέα murals του Same84 και της UrbanAct στην Αγία Βαρβάρα

[Lifo]: Τρία νέα murals του Same84 και της UrbanAct στην Αγία Βαρβάρα

Τα εντυπωσιακά έργα στον Δήμο Αγίας Βαρβάρας υπενθυμίζουν ότι πρέπει να παλεύουμε διαρκώς για τα όνειρά μας.

Την περασμένη Τρίτη, η UrbanAct, μια ομάδα ανθρώπων που δίνει χρώμα στους τοίχους της Αθήνας και της υπόλοιπης Ελλάδας μέσα από μεγάλης κλίμακας murals, ξεκίνησε τη συνεργασία της με τον Same84 για τρεις δημόσιες τοιχογραφίες στο Δήμο Αγίας Βαρβάρας, που αυτή την περίοδο αρχίζει ένα οργανωμένο πρόγραμμα δημόσιων τοιχογραφιών.

«Η UrbanAct έχει ενεργή παρουσία στην Ελλάδα από το 1998. Στόχος μας είναι μέσα από δράσεις, που πραγματοποιούνται κυρίως στον δημόσιο χώρο, να προωθήσουμε την τέχνη της δημόσιας τοιχογραφίας, του graffiti, της street art, της ποδηλατικής κουλτούρας κ.ά.» λέει ο Κυριάκος Ιωσηφίδης, μέλος της ομάδας.

«Θέλουμε, δηλαδή, να παρέμβουμε εικαστικά στο αστικό τοπίο με τη δημιουργία υπαίθριων τοιχογραφιών σε μεγάλες επιφάνειες, με φεστιβάλ και εκθέσεις. Οι τοιχογραφίες εκφράζουν τις ιδέες, την ενέργεια των καλλιτεχνών για δημιουργία, την ανάγκη για οικειοποίηση του δημόσιου χώρου, δημιουργώντας τοπόσημα. Δίνουν, επίσης, μια αφορμή στους πολίτες να βγουν στους δρόμους, να μιλήσουν, να κοιτάξουν, βάζοντας χρώμα και φαντασία στην καθημερινότητά τους».

Οι εικαστικές παρεμβάσεις και τα προγράμματα που υλοποιεί η ομάδα εκτείνονται σε ένα μεγάλο φάσμα έργων: τοιχογραφίες με ποικίλες τεχνικές, δημιουργία ειδικών προγραμμάτων δημόσιων τοιχογραφιών, διοργάνωση εκδηλώσεων και φεστιβάλ, δημιουργία εκθέσεων εικαστικού χαρακτήρα και εκδόσεις, με πιο πρόσφατο παράδειγμα το λεύκωμα «Mural Masters».

Μερικά από τα πιο γνωστά προγράμματα είναι το «Ζωγραφίζοντας Σχολικά Κτίρια ανά την Ελλάδα», στο πλαίσιο του οποίου η ομάδα μετατρέπει τα γνωστά τσιμεντένια σχολεία της πόλης σε πολύχρωμα έργα τέχνης, το πρόγραμμα «Χρώμα Στα Νησιά», το πρόγραμμα «Χρώμα Στα Νοσοκομεία», το φεστιβάλ τοιχογραφιών «CityCall» κ.ά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!