Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Τραμπ για 28η Οκτωβρίου: Σύμβολο ελπίδας η νίκη της Ελλάδας – Η ανάρτηση Μπάιντεν στο Twitter
[Lifo]: Τραμπ για 28η Οκτωβρίου: Σύμβολο ελπίδας η νίκη της Ελλάδας – Η ανάρτηση Μπάιντεν στο Twitter

[Lifo]: Τραμπ για 28η Οκτωβρίου: Σύμβολο ελπίδας η νίκη της Ελλάδας – Η ανάρτηση Μπάιντεν στο Twitter

Τα μηνύματα των Τραμπ και Μπάιντεν για την 28η Οκτωβρίου

Μήνυμα για την 80ή επέτειο της 28ης Οκτωβρίου έστειλε ο Ντόναλντ Τραμπ, με ανακοίνωση που εξέδωσε η προεκλογική του εκστρατεία, ενώ μήνυμα έστειλε και ο Τζο Μπάιντεν μέσα από τον λογαριασμό στο Twitter.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ τονίζει στο μήνυμά του ότι η νίκη της Ελλάδας εναντίον του Μουσολίνι παρείχε ένα σύμβολο ελπίδας σε όλη την κατεχόμενη Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, «οι Ηνωμένες Πολιτείες υπήρξαν ένας σταθερός σύμμαχος και υποστηρικτής της Ελλάδας από την ανεξαρτησία της το 1821. Οι ΗΠΑ και η Ελλάδα έχουν πολεμήσει από κοινού για την υπεράσπιση της ελευθερίας σε πολλούς πολέμους ενάντια στην τυραννία και τον κομμουνισμό, συμπεριλαμβανομένου του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, και του Ψυχρού Πολέμου. Η Ημέρα του OXI γιορτάζει αυτήν την ημέρα του 1940, όταν η ελληνική κυβέρνηση απάντησε “Όχι” στο αίτημα των δυνάμεων του Άξονα για να καταλάβουν την Ελλάδα»

«Η ηρωική αποφασιστικότητα της Ελλάδας να αγωνιστεί για την ελευθερία κορυφώθηκε με την νίκη εναντίον του Μουσολίνι στον Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο – την πρώτη νίκη των Συμμάχων ενάντια στις δυνάμεις του Άξονα. Η νίκη της Ελλάδας παρείχε ένα σύμβολο ελπίδας σε όλη την κατεχόμενη Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!