Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Τουρκία: Πέθανε o ακτιβιστής και μουσικός Ιμπραήμ Γκιοκτσέκ – Μετά από 323 ημέρες απεργίας πείνας
[Lifo]: Τουρκία: Πέθανε o ακτιβιστής και μουσικός Ιμπραήμ Γκιοκτσέκ – Μετά από 323 ημέρες απεργίας πείνας

[Lifo]: Τουρκία: Πέθανε o ακτιβιστής και μουσικός Ιμπραήμ Γκιοκτσέκ – Μετά από 323 ημέρες απεργίας πείνας

Ο Γκιοκτσέκ είχε ξεκινήσει απεργία πείνας, διαμαρτυρόμενος για τον αυταρχισμό της κυβέρνησης Ερντογάν, τις διώξεις και τις φυλακίσεις μελών του συγκροτήματός τους

Μετά από 323 ημέρες απεργίας πείνας έφυγε από τη ζωή ο Ιμπραήμ Γκιοκτσέκ, αγωνιστής ανθρωπίνων δικαιωμάτων και μέλος του τουρικού συγκροτήματος Grup Yorum.

Ο Γκιοκτσέκ είχε ξεκινήσει απεργία πείνας, διαμαρτυρόμενος για τον αυταρχισμό της κυβέρνησης Ερντογάν, τις διώξεις και τις φυλακίσεις μελών του συγκροτήματός τους και αιτούμενος την απελευθέρωση των μελών του Grup Yorum και την άρση απαγόρευσης διεξαγωγής των συναυλιών του.

«Η αντίστασή μας πέτυχε μια πολιτική νίκη. Όλος ο κόσμος άκουσε για την αντίστασή μας. Ελπίζουμε ότι η αίτηση για άδεια της πραγματοποίησης των συναυλιών μας (οι οποίες είχαν απαγορευτεί από την τουρκική κυβέρνηση), θα έχουν θετική κατάληξη», δήλωσε το συγκρότημα κατά την κατάθεση της αίτησης.

Το τουρκικό κράτος τελικά έδωσε άδεια στο συγκρότημα για συναυλία στην Κωνσταντινούπολη και ο Τούρκος μπασίστας σταμάτησε την απεργία πείνας. Ωστόσο, το σώμα του δεν άντεξε κι ο ίδιος υπέκυψε.

Υπενθυμίζεται πως πριν από ένα μήνα και μετά από 288 ημέρες απεργίας πείνας, έφυγε από τη ζωή η συναγωνίστριά του και επίσης μέλος του ίδιου συγκροτήματος, Χελίν Μπολέκ.

Στις 28 Απριλίου είχε φύγει από τη ζωή για τον ίδιο λόγο ο Μουσταφά Κοτσάκ μετά από 297 ημέρες απεργίας πείνας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!