Τρίτη, 2 Ιουνίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Τουρισμός: Συνεργασία της Ελλάδας με άλλες χώρες που περιόρισαν τον κορωνοϊό, για «διαδρόμους ασφαλείας»
[Lifo]: Τουρισμός: Συνεργασία της Ελλάδας με άλλες χώρες που περιόρισαν τον κορωνοϊό, για «διαδρόμους ασφαλείας»

[Lifo]: Τουρισμός: Συνεργασία της Ελλάδας με άλλες χώρες που περιόρισαν τον κορωνοϊό, για «διαδρόμους ασφαλείας»

Πλάνα για «διαδρόμους ασφαλείας» για την επανεκκίνηση του τουρισμού

Στις Βρυξέλλες ετοιμάζουν τις ευρωπαϊκές οδηγίες για τον τουρισμό την εποχή του κορωνοϊού, αλλά κάποιες χώρες έχουν πάρει ήδη την κατάσταση στα χέρια τους, σχεδιάζοντας την επανεκκίνηση αυτού του τομέα.

Οι οδηγίες της ΕΕ για τον τουρισμό αναμένονται την ερχόμενη Τετάρτη. Όμως, ήδη διαμορφώνονται συμμαχίες ανάμεσα σε χώρες που αντιμετώπισαν αποτελεσματικά την πρώτη φάση του κορωνοϊού, ανάμεσά τους και η Ελλάδα.

Ο Αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς, σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της Wall Street Journal, πρότεινε η Αυστρία, η Δανία, η Ελλάδα, η Τσεχία, η Νέα Ζηλανδία, η Αυστραλία και το Ισραήλ να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να «ζωντανέψουν» τις οικονομίες τους μέσω του τουρισμού και του εμπορίου.

Ο Κουρτς έκανε αυτή την πρόταση σε τηλεδιάσκεψη με τους ηγέτες των χωρών στις 24 Απριλίου, ενώ σε ανάλογη σημερινή τηλεδιάσκεψη ο Κυριάκος Μητσοτάκης επίσης τόνισε την ανάγκη για μια τέτοια «συμμαχία» .

Ο πρωθυπουργός συνομίλησε με τους ηγέτες της Αυστρίας, της Δανίας, της Νορβηγίας, της Τσεχίας, του Ισραήλ, της Σιγκαπούρης και της Αυστραλίας. Για τον τουρισμό, πρότεινε να γίνει πιο συστηματική συζήτηση, που θα αφορά συγκεκριμένα πρωτόκολλα, με στόχο τη δημιουργία «ασφαλών διαδρόμων» που θα επιτρέψουν τη μεταφορά ανθρώπων μεταξύ συγκεκριμένων χωρών, με κανόνες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!