Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Τοκογλύφοι, σμαράγδια και ακίνητα: Η απίστευτη υπόθεση στο Εφετείο Αθηνών
[Lifo]: Τοκογλύφοι, σμαράγδια και ακίνητα: Η απίστευτη υπόθεση στο Εφετείο Αθηνών

[Lifo]: Τοκογλύφοι, σμαράγδια και ακίνητα: Η απίστευτη υπόθεση στο Εφετείο Αθηνών

Υπόθεση τοκογλυφίας και υπεξαίρεσης πολύτιμων λίθων αξίας 600.000 ευρώ εξετάζει το Εφετείο

Δύο παράλληλες δίκες με βασικό αδίκημα την τοκογλυφία ναμένονται να ξεκινήσουν στο Εφετείο Αθηνών.

Η πρώτη δίκη ξεκινά στις 16 Ιουνίου με πρωταγωνιστές έναν έμπορο πολύτιμων λίθων και έναν επιχειρηματία, που τα τελευταία χρόνια ζει στην Νίκαια της Γαλλίας.

Σύμφωνα με την υπόθεση ο επιχειρηματίας κατηγορείται για τοκογλυφία, στο πλαίσιο της οποίας φέρεται να υπεξαίρεσε πολύτιμους λίθους αξίας 600.000 ευρώ από τον έμπορο και μηνυτή του, όπως μεταφέρει η εφημερίδα «Έθνος».

Στο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών που εκδόθηκε για τη συγκεκριμένη υπόθεση περιγράφονται διαφόρων ειδών συναλλαγές.

Σύμφωνα με τις περιγραφές του μηνυτή και θύματος στα δικόγραφα, ο επιχειρηματίας ασχολούνταν με πολύτιμους λίθους από το 1988. Ο αντίδικός του, που κατηγορείται για τοκογλυφία, τον περιγράφει ως έναν άνθρωπο που «σύχναζε στα καφέ του Κολωνακίου για να βρει πελάτες».

Η γνωριμία των δύο ανδρών έγινε το 2002. Την επόμενη χρονιά, ο φερόμενος ως τοκογλύφος φέρεται να ζήτησε από τον επιχειρηματία την κατασκευή κοσμήματος για να το προσφέρει ως δώρο στη σύζυγό του.

Εκείνη τη χρονική περίοδο ο έμπορος και η επιχείρησή του περιήλθαν σε δεινή οικονομική θέση, καθώς πλέον δεν μπορούσε να καλύψει τρέχουσες υποχρεώσεις, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει. «Απευθύνθηκα στον κατηγορούμενο γιατί γνώριζα ότι δραστηριοποιείται επί σειρά ετών σε τέτοιου είδους διευκολύνσεις, καθώς φαίνεται ότι ήταν γνωστός για τον δανεισμό χρημάτων σε τρίτους αντί αδρών τοκογλυφικών ανταλλαγμάτων» υποστηρίζει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!