Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Τηλεργασία: Παράταση έως τις 31 Δεκεμβρίου
[Lifo]: Τηλεργασία: Παράταση έως τις 31 Δεκεμβρίου

[Lifo]: Τηλεργασία: Παράταση έως τις 31 Δεκεμβρίου

Παρατείνεται η δυνατότητα της τηλεργασίας σύμφωνα με νέα ΚΥΑ

Την παράταση της δυνατότητας προσφυγής στο σύστημα της εξ αποστάσεως εργασίας (τηλεργασία) , λόγω των εξελίξεων με τον κορωνοϊό , προβλέπει ΚΥΑ που αναρτήθηκε στη «Διαύγεια».

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, των υπουργείων Οικονομικών, Εργασίας και Υγείας, η δυνατότητα της τηλεργασίας παρατείνεται, μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2020.

Η παράταση αφορά στην δυνατότητα του εργοδότη να καθορίζει με απόφασή του, ότι η εργασία που παρέχεται από τον εργαζόμενο στον προβλεπόμενο από την ατομική σύμβαση τόπο εργασίας, θα πραγματοποιείται με το σύστημα της εξ αποστάσεως εργασίας, η οποία θεσμοθετήθηκε ως έκτακτο και προσωρινό μέτρο με την περίπτωση α) της παρ. 2 του άρθρου 4 της από 11.03.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορονοϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του» (Α’ 55), ως κυρώθηκε και ισχύει, λαμβάνοντας υπόψη την πορεία εξέλιξης του φαινομένου.

Νωρίτερα σήμερα ο αρμόδιος υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, εξειδίκευσε τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για τα εργασιακά . Στο επίκεντρο η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, η οποία, όπως ανέφερε, δίνει ισχυρά κίνητρα στις επιχειρήσεις να διατηρήσουν τις υφιστάμενες θέσεις εργασίας, ειδικά την περίοδο της κρίσης αλλά και να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.

«H μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός για το 2021 στον ιδιωτικό τομέα, συνυπολογίζοντας και την ήδη εφαρμοσθείσα μείωση κατά 0,90 ποσοστιαίες μονάδες από το Β’ εξάμηνο του 2020, μειώνει συνολικά κατά 3,90 ποσοστιαίες μονάδες τις ασφαλιστικές εισφορές», σημείωσε ο υπουργός Εργασίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!