Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Τηλεργασία: 9 στους 10 εργαζόμενους θέλουν να δουλεύουν από το σπίτι και μετά την πανδημία
[Lifo]: Τηλεργασία: 9 στους 10 εργαζόμενους θέλουν να δουλεύουν από το σπίτι και μετά την πανδημία

[Lifo]: Τηλεργασία: 9 στους 10 εργαζόμενους θέλουν να δουλεύουν από το σπίτι και μετά την πανδημία

Τι δείχνει έρευνα της Cisco Systems

Η πανδημία άλλαξε – ίσως για πάντα – το εργασιακό τοπίο, καθιερώνοντας σε μαζική κλίμακα την τηλεργασία .

Εφτά μήνες μετά τα πρώτα lockdown, σχεδόν εννέα στους δέκα εργαζόμενους δηλώνουν πλέον πως θέλουν να μπορούν να επιλέγουν αν θα εργάζονται από το σπίτι τους ή από το γραφείο, ακόμα και μετά το πέρας της πανδημίας.

Στην έρευνα της Cisco συμμετείχαν 10.000 εργαζόμενοι από 12 αγορές στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και τη Ρωσία και οι εργαζόμενοι που ερωτήθηκαν, δήλωσαν πως θέλουν να έχουν μεγαλύτερη αυτονομία και να επιλέγουν το ωράριό τους ακόμα και στο μέλλον που θα αρθούν κάποια στιγμή τα μέτρα και οι περιορισμοί που επέβαλε ο κορωνοϊός.

Η πανδημία φαίνεται πως έχει αλλάξει ριζικά τη στάση των εργαζομένων απέναντι στο ζήτημα της τηλεργασίας και τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων εκτιμούν περισσότερο τα πλεονεκτήματά της.

Πριν τα μαζικά lockdown, μόνο το 5% των ερωτηθέντων εργαζόταν από το σπίτι αλλά τώρα το 87% απαντά ότι θα ήθελε να μπορεί να επιλέγει πότε, πώς και πότε θα εργάζεται, ώστε να εκμεταλλεύεται έναν συνδυασμό τηλεργασίας και εργασίας από το γραφείο, επεσήμανε η Cisco στην έρευνά της που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα.

Ο αντιπρόεδρος της Cisco Γκόρντον Τόμσον εκτίμησε πως οι επιχειρήσεις οφείλουν να αναδιαμορφώσουν τον τρόπο λειτουργίας τους, ώστε να ανταποκριθούν στα αιτήματα των εργαζομένων, οι οποίοι θέτουν ως προτεραιότητα την επικοινωνία και τη συνεργασία.

Δεν παρέλειψε δε να προσθέσει πως η τεχνολογία θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί για να εξασφαλίσει την ασφάλεια των εργαζομένων και των δεδομένων τους, είτε αυτοί εργάζονται στο γραφείο είτε από το σπίτι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!