Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Θετικός στον κορωνοϊό ο προσωπάρχης του Πενς- Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ θα συνεχίσει τα ταξίδια
[Lifo]: Θετικός στον κορωνοϊό ο προσωπάρχης του Πενς- Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ θα συνεχίσει τα ταξίδια

[Lifo]: Θετικός στον κορωνοϊό ο προσωπάρχης του Πενς- Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ θα συνεχίσει τα ταξίδια

Αρνητικό το τεστ του Πενς, δεν θα μπει σε καραντίνα

Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε ο προσωπάρχης του Μάικ Πενς , αλλά ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ θα τηρήσει το φορτωμένο πρόγραμμά του, για την προεκλογική εκστρατεία.

Ο ίδιος ο Πενς και η σύζυγός του, Κάρεν, βρέθηκαν αρνητικοί στον κορωνοϊό την Κυριακή, ανακοίνωσε το γραφείο του. Ο αντιπρόεδρος, με βάση τα κριτήρια των κέντρων για τον Έλεγχο και την Πρόληψη Ασθενειών (CDC), θεωρείται «στενή επαφή» του προσωπάρχη του, Μαρκ Σορτ, που βρέθηκε θετικός. Όμως, ο Πενς δεν θα μπει σε καραντίνα, όποως δήλωσε ο εκπρόσωπός του, Ντέβιν Ο’Μάλεϊ.

Αντιθέτως, ο Πενς αποφάσισε ότι θα τηρήσει το πρόγραμμά του για ταξίδια, έπειτα από διαβούλευση με την ιατρική μονάδα του Λευκού Οίκου και «με βάση τις οδηγίες των CDC για το κρίσιμης σημασίας προσωπικό». Αυτές οι οδηγίες απαιτούν ότι όσοι χαρακτηρίζονται έτσι και έχουν έρθει σε επαφή με κάποιον που έχει κορωνοϊό, πρέπει να παρακολουθούν στενά την υγεία τους για τυχόν εμφάνιση συμπτωμάτων και να φορούν μάσκα όποτε βρίσκονται με άλλους ανθρώπους.

Η Σάσκια Ποπέσκου, ειδική επί των μεταδοτικών ασθενειών στο πανεπιστήμιο George Mason χαρακτήρισε «υπερβολικά απρόσεκτη» την απόφαση του Πενς να συνεχίσει τα ταξίδια, ανεξάρτητα από την εξήγηση που δόθηκε.

«Είναι απλά μια προσβολή για όσους εργάζονται στη δημόσια υγεία. Το θεωρώ εξαιρετικά επιβλαβές και ασεβές προς τους ανθρώπους που θα πάνε στη συγκέντρωση και τους συνεργάτες του Πενς που τον συνοδεύουν», δήλωσε η Ποπέσκου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!