Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Θεσσαλονίκη – Κιουμής: «Η μαζική επάνοδος των φοιτητών συνδέεται με την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων»
[Lifo]: Θεσσαλονίκη – Κιουμής: «Η μαζική επάνοδος των φοιτητών συνδέεται με την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων»

[Lifo]: Θεσσαλονίκη – Κιουμής: «Η μαζική επάνοδος των φοιτητών συνδέεται με την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων»

«Όλη η πόλη μάχεται μαζί. Οι επόμενες δέκα ημέρες θα είναι δύσκολες» για τη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με επιστημονικούς και υγειονομικούς φορείς

Συστάσεις προς τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης να τηρούν τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό και να περιορίσουν στο ελάχιστο τις κοινωνικές επαφές τους, ώστε να μειωθούν τα κρούσματα και να αντέξουν στην πίεση τα νοσοκομεία, απηύθυναν επιστημονικοί και υγειονομικοί φορείς της πόλης.

Σε ειδική συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, ο επίκουρος καθηγητής ΑΠΘ Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας στο ΑΧΕΠΑ, Συμεών Μεταλλίδης, έκανε λόγο για μία «δύσκολη κατάσταση, με υγειονομικούς που έχουν υπερβεί τον εαυτό τους, με γεμάτα κρεβάτια στις ΜΕΘ και λύσεις ανάγκης».

«Πήραμε κρεβάτια από άλλες κατηγορίες ασθενών και δανειστήκαμε κρεβάτια από τον ιδιωτικό τομέα, που φτάνει κι αυτός στα όρια του. Όλη η πόλη μάχεται μαζί. Θα βάλουμε πλάτη και θα πάμε να βγάλουμε την πόλη από αυτή την κρίση. Θα είναι δύσκολες ημέρες. Για τις επόμενες 10 ημέρες θα είμαστε σε μεγάλες ροές ασθενών μέχρι να τηρηθούν τα μέτρα. Η διασπορά συνεχίζεται γιατί κλείσαμε την εστίαση και καθημερινά κάποιοι μαζεύονται σε σπίτια. Άρα εκτίθενται στον κίνδυνο. Πλέον, δεν έχουμε τον χρόνο να μιλάμε, είναι πολύτιμος. Εμείς θα πρέπει να κλειστούμε στα νοσοκομεία, εσείς να ενημερώνετε», είπε ο κ. Μεταλλίδης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!