Τρίτη, 2 Ιουνίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Θεοχάρης στο BBC: Θα περιφρουρήσουμε την υγεία του πληθυσμού μας και των επισκεπτών
[Lifo]: Θεοχάρης στο BBC: Θα περιφρουρήσουμε την υγεία του πληθυσμού μας και των επισκεπτών

[Lifo]: Θεοχάρης στο BBC: Θα περιφρουρήσουμε την υγεία του πληθυσμού μας και των επισκεπτών

Ο Χάρης Θεοχάρης μίλησε στο BBC World με αφορμή τις σημερινές προτάσεις της ΕΕ για τον τουρισμό

«Θα περιφρουρήσουμε την υγεία τόσο του πληθυσμού μας όσο και των επισκεπτών» διαβεβαίωσε ο Έλληνας υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας στο BBC World.

Με αφορμή τις προτάσεις που παρουσίασε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη διάσωση της τουριστικής περιόδου, ο υπουργός Τουρισμού εξέφρασε ικανοποίηση για το γεγονός ότι η Ελλάδα έθεσε πρώτη προς συζήτηση στην ΕΕ το θέμα του τουρισμού με στόχο τη δημιουργία μίας συντονισμένης εξόδου από την κρίση.

«Είμαστε πολύ ευτυχείς που αυτή η θέση κέρδισε δημοτικότητα έως του σημείου των σημερινών ανακοινώσεων, οι οποίες, όπως είπα, είναι πολύ σημαντικές επειδή προσπαθούν να δημιουργήσουν το πλαίσιο για να έχουμε μια συντονισμένη έξοδο από αυτήν την πρωτοφανή κρίση”, ανάφερε ο υπουργός.

Επεσήμανε ότι η έξοδος θα πρέπει να γίνει με ισορροπημένο τρόπο που «θα θέτει σε προτεραιότητα την ασφάλεια των ανθρώπων και θα επιτρέπει, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις και κανόνες, την επανάληψη των διακοπών και των ταξιδιών χωρίς υπερβολικά ρίσκα».

Σύμφωνα με τον Έλληνα υπουργό Τουρισμού, η Ελλάδα έχει εξαιρετικές επιδόσεις στο θέμα της αντιμετώπισης της πανδημίας, και με τον ίδιο τρόπο σχεδιάζει την σταδιακή επιστροφή των τουριστικών δραστηριοτήτων, ώστε να μην ρισκάρει μία δεύτερη έξαρση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!