Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Lifo]: Θεοχάρης: Χωρίς τεστ η είσοδος τουριστών από το εξωτερικό – Οι ημερομηνίες απελευθέρωσης των πτήσεων
[Lifo]: Θεοχάρης: Χωρίς τεστ η είσοδος τουριστών από το εξωτερικό – Οι ημερομηνίες απελευθέρωσης των πτήσεων

[Lifo]: Θεοχάρης: Χωρίς τεστ η είσοδος τουριστών από το εξωτερικό – Οι ημερομηνίες απελευθέρωσης των πτήσεων

Τα μέτρα για τον τουρισμό ανακοίνωσε ο υπουργός Τουρισμού

Τα μέτρα για τη στήριξη του τουρισμού, αλλά και το σχέδιο της κυβέρνησης για τους τουρίστες που φτάνουν στη χώρα μας ανακοίνωσε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης .

Οι τουρίστες που εισέρχονται στη χώρα μας δεν θα υποβάλλονται σε τεστ ούτε θα τίθενται σε καραντίνα, ανακοίνωσε ο υπουργός αναφερόμενος στο πλάνο επανεκκίνησης του τουρισμού. Όπως διευκρίνισε, η απελευθέρωση των αεροδρομίων σημαίνει είσοδος χωρίς τεστ και χωρίς καραντίνα για τους επισκέπτες, ωστόσο θα υπάρχει δικαίωμα για τη διενέργεια δειγματοληπτικών τεστ.

Το κυβερνητικό σχέδιο έχει ως στόχο την ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού με «το πρόγραμμα τουρισμός για όλους», αλλά και το άνοιγμα των αεροδρομίων για τους τουρίστες από το εξωτερικό και η ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των τουριστών.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης: Στις 25 Μαΐου ανοίγει το yachting. Την 1η Ιουνίου ανοίγουν τα κάμπινγκ και τα 12μηνα ξενοδοχεία. Στις 15 Ιουνίου ανοίγουν και τα υπόλοιπα καταλύματα.

Το «Restart Tourism» , όπως ανέφερε ο κ. Θεοχάρης, περιλαμβάνει: Ενίσχυση υγειονομικής ικανότητας προορισμών (εξασφάλιση ελέγχων, συνεργαζόμενοι γιατροί), Επιχειρησιακό πλάνο διαχείρισης των κρουσμάτων με γιατρό καταλύματος, χώρους καραντίνας, μεταφορά σε δομή υγείας.

Όπως σημείωσε ο κ. Θεοχάρης, σε συνεργασία με τους επιδημιολόγους πριν από το τέλος του μήνα θα έχουμε λεπτομέρειες για την απελευθέρωση στα αεροδρόμια για τουρίστες που δεν θα τίθενται σε καραντίνα.

Στις 15 Ιουνίου, θα απελευθερωθούν οι πτήσεις απευθείας για Αθήνα και μόνο από χώρες με καλές επιδόσεις στην πανδημία του κορωνοϊού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!