Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: The Mykonos Project: «Πράσινο» φως από το ΣτΕ στην επένδυση για ξενοδοχείο και μαρίνα
[Lifo]: The Mykonos Project: «Πράσινο» φως από το ΣτΕ στην επένδυση για ξενοδοχείο και μαρίνα

[Lifo]: The Mykonos Project: «Πράσινο» φως από το ΣτΕ στην επένδυση για ξενοδοχείο και μαρίνα

Θετική γνωμοδότηση από το ΣτΕ για την τουριστική επένδυση στη Μύκονο

Το ΣτΕ άναψε το «πράσινο φως» για την τουριστική επένδυση «The Mykonos Project», στην περιοχή Καραπέτης της Άνω Μεράς Μυκόνου .

Το Συμβούλιο της Επικρατείας γνωμοδότησε θετικά επι του Σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος για το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικών Επενδύσεων. Η επένδυση της κοινοπραξίας AGC Equity Partners προβλέπει την ανέγερση ξενοδοχειακής μονάδας δυναμικότητας 192 κλινών, με συνοδευτικές εγκαταστάσεις άθλησης και ευεξίας και μαρίνα σκαφών σε έκταση 60.324 στρεμμάτων.

Κρίθηκε ότι αποτελεί τουριστική ανάπτυξη υψηλών περιβαλλοντικών και πολεοδομικών χαρακτηριστικών και για αυτό έγινε δεκτή η προσαρμογή στο πολεοδομικό περιβάλλον της Ζώνης Οικιστικού Ελέγχου Μυκόνου.

«Εν μέσω της πρωτοφανούς παγκόσμιας κρίσης του κορωνοϊού, η κυβέρνηση ενεργεί καθημερινά για να υποστηρίξει το σύνολο της ελληνικής οικονομίας που βρίσκεται στη δίνη της κρίσης. Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με το βλέμμα και στην επόμενη ημέρα, συνεχίζει και εργάζεται δυναμικά με στόχο την προσέλκυση σημαντικών -με έμφαση στις ποιοτικές περιβαλλοντικές – επενδύσεων στη χώρα μας. Προχωρούμε με αποτελεσματικότητα και ταχύτητα το έργο μας ώστε η Ελλάδα να καταστεί ένας ελκυστικός επενδυτικός προορισμός – πάντοτε με σεβασμό στο περιβάλλον, όπως αποδεικνύει και η απόφαση του ΣτΕ», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, μετά την απόφαση του ΣτΕ.

«Ως πρόεδρος του κεντρικού γνωμοδοτικού συμβουλίου χαίρομαι διότι σ’ αυτή τη χώρα μπορούμε να προσελκύσουμε σημαντικές αναπτυξιακές επενδύσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!