Κυριακή, 7 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Lifo]: Ο Θ. Παπαγεωργίου αποσύρει την αίτηση για επιχορήγηση της «Στοάς»: «Κυρία Μενδώνη, αυτόν τον Πολιτισμό σας τον χαρίζω»
[Lifo]: Ο Θ. Παπαγεωργίου αποσύρει την αίτηση για επιχορήγηση της «Στοάς»: «Κυρία Μενδώνη, αυτόν τον Πολιτισμό σας τον χαρίζω»

[Lifo]: Ο Θ. Παπαγεωργίου αποσύρει την αίτηση για επιχορήγηση της «Στοάς»: «Κυρία Μενδώνη, αυτόν τον Πολιτισμό σας τον χαρίζω»

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης απαντά με ανοιχτή επιστολή στην υπουργό Πολιτισμού μετά τις εξελίξεις στο θέατρο

Ανοιχτή επιστολή προς την υπουργό Πολιτισμού , Λίνα Μενδώνη απέστειλε ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Θανάσης Παπαγεωργίου.

Στην επιστολή του, ο κ. Παπαγεωργίου δηλώνει ότι αποσύρει την αίτηση του για επιχορήγηση του Θεάτρου «Στοά» ξεκαθαρίζοντας πως «μετά από πενήντα χρόνια έντιμου και εξαντλητικού αγώνα για ένα καλύτερο θέατρο, αισθάνομαι ότι προδίδω τον αγώνα μου».

Στη μακροσκελή επιστολή του, ο γνωστός σκηνοθέτης και ηθοποιός αναφέρει μεταξύ άλλων πως «εγώ δεν επιθυμώ να λάβω καμία βοήθεια, αν προέκυπτε, από ένα γελοιοποιημένο υπουργείο Πολιτισμού. Κυρία Μενδώνη, αυτόν τον Πολιτισμό σας τον χαρίζω. Θα κρατήσω τον δικό μου» καταλήγει στην επιστολή του.

Η ανοιχτή επιστολή του Θανάση Παπαγεωργίου αναφέρει:

«Κυρία Υπουργέ του Πολιτισμού, χτες υπέβαλα στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΠΟΑ την αίτησή μου για επιχορήγηση του Θεάτρου Στοά για τη νέα περίοδο.

»Σήμερα επιθυμώ να δηλώσω δημοσίως ότι την αποσύρω, επειδή, μετά από πενήντα χρόνια έντιμου και εξαντλητικού αγώνα για ένα καλύτερο θέατρο, αισθάνομαι ότι προδίδω τον αγώνα μου, αν η χώρα μου με κρίνει ικανό για επιχορήγηση με μια απόφαση που θα φέρει την υπογραφή σας, και που θα προέρχεται από έναν άνθρωπο που δεν γνωρίζει, δεν έχει πληροφορηθεί, δεν είναι δουλειά του να ξέρει, δεν έχει καμία ευθύνη, που εξαπατάται από άτομα που κατοικούν στον κόρφο του, που απαξιώνει τόσο εύκολα την τέχνη της υποκριτικής(προφανώς συγχέοντας την με αυτήν της υποκρισίας) και που για όλα φταίνε οι άλλοι, οι απέναντι, οι πρώην, οι πολιτικοί του αντίπαλοι κλπ.

»Πιστεύω, κυρία, ότι ο Άρχων ενός Υπουργείου που ασχολείται με τον Πολιτισμό πρέπει βασικά να ανήκει στους πνευματικούς ανθρώπους και για μένα ο πνευματικός άνθρωπος είναι ταυτόχρονα και πολιτισμένος και ευαίσθητος και έντιμος και κυρίως αναλαμβάνει τις όποιες ευθύνες του αναλογούν, έστω κι αν οι προϊστάμενοι-του του φορτώνουν και τις δικές τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!