Πέμπτη, 6 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Lifo]: Η Τέχνη μετά την Πανδημία: Διήμερο εκδηλώσεων στους Δελφούς από το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών
[Lifo]: Η Τέχνη μετά την Πανδημία: Διήμερο εκδηλώσεων στους Δελφούς από το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών

[Lifo]: Η Τέχνη μετά την Πανδημία: Διήμερο εκδηλώσεων στους Δελφούς από το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών

Το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών (Ε.Π.Κε.Δ) οργανώνει στους Δελφούς διήμερο εκδηλώσεων

Το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών (Ε.Π.Κε.Δ) οργανώνει στους Δελφούς διήμερο εκδηλώσεων με θεατρικές παραστάσεις και διαλέξεις με γενικό τίτλο ΕΞΟΔΟΣ, Η Τέχνη μετά την Πανδημία.

Στις 17 και 18 Ιουλίου 2020. Είναι η έξοδος από την πανδημία, η έξοδος από μια πραγματικότητα που οριστικά, όπως δείχνουν τα πράγματα, έκλεισε και έληξε, έξοδος σε μια άλλη εποχή. Το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών στην οργάνωση συνεργάζεται και πάλι με τον διεθνή Έλληνα σκηνοθέτη Θεόδωρο Τερζόπουλο.

Το κεντρικό γεγονός είναι η παράσταση Έξοδος στον Αρχαιολογικό χώρο των Δελφών, στο πλάτωμα της ανατολικής πλευράς του ναού του Απόλλωνα, όπου η ηθοποιός Σοφία Χίλλ θα ερμηνεύσει μονολόγους από τις τραγωδίες Μήδεια, Αντιγόνη και ‘Αλκηστις και χρησμούς της Πυθίας, σε επιμέλεια-διδασκαλία Θεόδωρου Τερζόπουλου
Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Φωκίδας.

Στις διαλέξεις και στην συζήτηση με θέμα «Η Τέχνη μετά την Πανδημία» θα μιλήσουν προσωπικότητες της Τέχνης και των γραμμάτων στον υπαίθριο χώρο του Κέντρου με διαδικτυακή μετάδοση. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης την παράσταση Αντιγόνη του Σοφοκλή στο θέατρο «Φρύνιχος», σε σκηνοθεσία Σάββα Στρούμπου από τη θεατρική ομάδα «Σημείο Μηδέν».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Παρασκευή 17 Ιουλίου
-12.00 Υπαίθριος χώρος του Κέντρου
Διαλέξεις και συζήτηση με θέμα «Η Τέχνη μετά την Πανδημία»
Ομιλητές
Θεόδωρος Τερζόπουλος σκηνοθέτης, Αθανασία Ψάλτη Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Φωκίδας, Δημήτρης Τσατσούλης Καθηγητής Σημειωτικής του Θεάτρου και Θεωρίας της Επιτέλεσης Πανεπιστήμιο Πατρών-κριτικός θεάτρου,Πηνελόπη Χατζηδημητρίου Δρ. Θεατρολογίας διδάσκουσα, στο διατμηματικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Λογοτεχνίας και Πολιτισμού, Α.Π.Θ., Παναγιώτης Βελιανίτης συνθέτης-μουσικοπαιδαγωγός,Γιώργος Σαμπατακάκης Επίκουρος Καθηγητής Θεατρολογίας Πανεπιστήμιο Πατρών , Ιλειάνα Δημάδη υπεύθυνη Δραματουργίας Στέγης Ιδρύματος Ωνάση,Σάββας Στρούμπος σκηνοθέτης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!