Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Τέχνη διά αλληλογραφίας σε σχολεία φυλακών: Ενώνει τους «μέσα» με τους «έξω»
[Lifo]: Τέχνη διά αλληλογραφίας σε σχολεία φυλακών: Ενώνει τους «μέσα» με τους «έξω»

[Lifo]: Τέχνη διά αλληλογραφίας σε σχολεία φυλακών: Ενώνει τους «μέσα» με τους «έξω»

Ο ίδιος άνθρωπος «εκτός» συνομιλεί για τρεις μήνες μέσα από έργα τέχνης με τον ίδιο άνθρωπο «εντός»

Καλλιτέχνες, επαγγελματίες και ερασιτέχνες, ετοιμάζουν ένα έργο τέχνης και το στέλνουν σε κάποιο φυλακισμένο . Εκείνος με τη σειρά του, «απαντά» με ένα δικό του έργο.

Πρόκειται για τη δράση «Mail art» (τέχνη μέσω αλληλογραφίας), η οποία ξεκίνησε πριν από λίγες εβδομάδες από το 2ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Τρικάλων και συνεχίζεται από το 3ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Θεσσαλονίκης και το ΣΔΕ Λάρισας, σχολεία ενηλίκων που εδρεύουν σε σωφρονιστικά καταστήματα και τα τρία.

Εμπνευστής της δράσης είναι ο εκπαιδευτής ενηλίκων Αισθητικής και Πολιτισμικής Αγωγής στο 2ο ΣΔΕ Τρικάλων, ΒασίληςΝτατσιούδης, ο οποίος προχώρησε σε αυτήν την πρωτοβουλία «ως λύση έκτακτης ανάγκης», όπως εξηγεί στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), καθώς το σχολείο παρέμενε κλειστό, λόγω της πανδημίας της covid-19. Παράλληλα, με αυτό τον τρόπο, ήθελε να «ξεκλειδώσει» τους ανθρώπους γύρω από τη δημιουργία. «Αρκετοί ενήλικες, όπως και οι μαθητές μας, φοβούνται την τέχνη. Ήθελα να μιλήσω για την εκδημοκρατισμό της», σημειώνει.

Ο κ. Βασίλης Ντατσιούδης απεύθυνε κάλεσμα σε κοινωνικά δίκτυα για το «Mail art». Προς μεγάλη του έκπληξη, όπως εξηγεί, ανταποκρίθηκαν γρήγορα στέλνοντας έργα τους πολλοί καλλιτέχνες, θεωρητικοί της τέχνης, άνθρωποι που σχετίζονται με μουσεία και ορισμένοι ερασιτέχνες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!