Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Τατόι: 12 άμαξες έχουν βρεθεί στο τέως βασιλικό κτήμα- Φωτογραφίες
[Lifo]: Τατόι: 12 άμαξες έχουν βρεθεί στο τέως βασιλικό κτήμα- Φωτογραφίες

[Lifo]: Τατόι: 12 άμαξες έχουν βρεθεί στο τέως βασιλικό κτήμα- Φωτογραφίες

Αυτοψία της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη στο Τατόι

Αυτοψία στο τέως βασιλικό κτήμα Τατοΐου πραγματοποίησε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη , για να εξετάσει την πορεία των έργων που εκτελούνται.

Εντός του Νοεμβρίου θα ολοκληρωθούν τα σωστικά μέτρα στο κτίριο των ανακτόρων , με εργασίες στεγάνωσης της στέγης και κάλυψης προστασίας των ξύλινων δαπέδων στο εσωτερικό του κτιρίου, σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτισμού.

Παράλληλα, ολοκληρώνεται ο καθαρισμός όλου του ανακτόρου καθώς και του καταφυγίου. Η μελέτη εφαρμογής του έργου της πλήρους αποκατάστασης του ανακτόρου σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα θα παραδοθεί τον Μάιο του 2021, οπότε και θα δημοπρατηθεί το έργο.

Επίσης, μέχρι τα τέλη του μήνα θα κατατεθούν τα τεχνικά δελτία για την ένταξη στο ΕΣΠΑ 2014-2020, αφενός για το έργο της αποκατάστασης των μαγειρείων- η μελέτη εγκρίθηκε προ 15 ημερών από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων- αφετέρου για την εκπόνηση των μελετών για τα δίκτυα τηλεπικοινωνιών, ασφάλειας, διαχείρισης απορριμμάτων και διαμόρφωσης μονοπατιών. Παράλληλα, έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για τη σύνδεση του κτήματος με τα δίκτυα κοινής ωφελείας.

Εξάλλου χθες ξεκίνησε, σε συνεργασία με το Δασαρχείο, η κοπή των επικίνδυνων για τα κτίρια, δέντρων, δεδομένων του επερχόμενου χειμώνα. Στο παρελθόν έχουν προκληθεί σοβαρές ζημιές από πτώση δέντρων, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!