Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Τανζανία: Η χώρα που απορρίπτει τα εμβόλια για τον κορωνοϊό
[Lifo]: Τανζανία: Η χώρα που απορρίπτει τα εμβόλια για τον κορωνοϊό

[Lifo]: Τανζανία: Η χώρα που απορρίπτει τα εμβόλια για τον κορωνοϊό

Η κυβέρνηση επιμένει πως δεν υπάρχει κορωνοϊός στη χώρα

Εδώ και μήνες η κυβέρνηση της Τανζανίας επιμένει ότι στη χώρα δεν υπάρχει ο κορωνοϊός, οπότε δεν υπάρχουν και σχέδια για εμβολιασμούς.

Η κυβέρνηση έχει μήνες να δημοσιεύσει στοιχεία για τον ιό και ελάχιστα είναι τα τεστ που γίνονται. Είναι πραγματικά αδύνατο να εκτιμηθεί η πραγματική έκταση του ιού στη χώρα και μόνο ένας μικρός αριθμός ανθρώπων επιτρέπεται επίσημα να μιλούν για το ζήτημα, σημειώνει το BBC.

Την ίδια ώρα πολίτες θρηνούν σιωπηλά τους θανάτους συγγενών που υποπτεύονται ότι είχαν κορωνοϊό. Οι περισσότεροι έχουν επιλέξει να μην μιλήσουν, επειδή φοβούνται αντίποινα από την κυβέρνηση.

Τον περασμένο Ιούνιο ο πρόεδρος της χώρας Τζον Μαγκουφούλι δήλωσε ότι η Τανζανία είναι «Covid-free» , ενώ μαζί με άλλους κορυφαίους κυβερνητικούς αξιωματούχους χλεύασε την αποτελεσματικότητα των μασκών, αμφισβήτησε το ότι λειτουργούν τα τεστ και κορόιδεψε τις γειτονικές χώρες που πήραν μέτρα για να αντιμετωπίσουν τον κορωνοϊό.

Επίσης ο Μαγκουφούλι ισχυρίστηκε, χωρίς να παρουσιάσει καμία απόδειξη, ότι τα εμβόλια για τον κορωνοϊό είναι επιβλαβή και κάλεσε τους πολίτες να κάνουν εισπνοές ατμού και να χρησιμοποιούν φυτικά φάρμακα. Τίποτα από τα δύο δεν έχει εγκριθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως θεραπεία.

Δεν είναι σαφές γιατί ο πρόεδρος εξέφρασε τέτοιο σκεπτικισμό για τα εμβόλια, αλλά πρόσφατα δήλωσε ότι οι πολίτες της Τανζανίας δεν θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν ως «πειραματόζωα». «Αν ένας λευκός άνδρας ήταν ικανός να βρει εμβόλια, θα έπρεπε να είχε βρει εμβόλιο για το AIDS και τον καρκίνο έως τώρα», είπε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!