Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Ταλιμπάν: Ο κορωνοϊός οφείλεται «σε αμαρτίες» – Χωρίς κανόνες υγιεινής στις επαρχίες του Αφγανιστάν
[Lifo]: Ταλιμπάν: Ο κορωνοϊός οφείλεται «σε αμαρτίες» – Χωρίς κανόνες υγιεινής στις επαρχίες του Αφγανιστάν

[Lifo]: Ταλιμπάν: Ο κορωνοϊός οφείλεται «σε αμαρτίες» – Χωρίς κανόνες υγιεινής στις επαρχίες του Αφγανιστάν

Οι Ταλιμπάν αντιμέτωποι με την πανδημία του κορωνοϊόυ

Αρχικά υπερηφανεύθηκαν για την ικανότητά τους να αντιμετωπίσουν την επιδημία του κορωνοϊού , όμως σήμερα οι Ταλιμπάν μάχονται για τον περιορισμό της εξάπλωσης της covid-19 στις περιοχές που ελέγχουν στο Αφγανιστάν.

Εδώ και μήνες ο 32χρονος Χαμπίμπ Ράχμαν παραπονιέται ότι έχει «βήχα, πυρετό, πόνο στο στήθος». Όμως στην επαρχία Χελμάντ, προπύργιο των Ταλιμπάν, όπου ζει «δεν υπάρχει κέντρο για να διαγνώσει ή να θεραπεύσει τους ασθενείς με κορωνοϊό και δεν καταβάλλεται καμία προσπάθεια ευαισθητοποίησης για την ασθένεια», δηλώνει ο ίδιος. Η covid-19 πλήττει πλέον και τους Ταλιμπάν. Πολλοί αξιωματούχοι των ανταρτών έχουν προσβληθεί, σύμφωνα με ξένα μέσα ενημέρωσης, κάτι που όμως οι Ταλιμπάν διαψεύδουν.

Τον Μάρτιο είχαν ξεκινήσει μια εκστρατεία καταπολέμησης της επιδημίας, που είχε στόχο να αποδείξει ότι εκείνοι είναι αυτοί που κυβερνούν τη χώρα και όχι οι αφγανικές αρχές. Έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες που τους έδειχναν να διανέμουν μάσκες και σαπούνι στους κατοίκους χωριών. Σε μία από αυτές Ταλιμπάν φορώντας μάσκες και λευκές ποδιές μετρούσαν τη θερμοκρασία κατοίκων και τους μιλούσαν για την προσωπική υγιεινή. Δίπλα τους φαίνονταν τα αυτόματα όπλα τους.

Απουσία υγειονομικού προσωπικού και κανόνων υγιεινής

Οι αρχές του Αφγανιστάν έχουν ανακοινώσει επισήμως 18.000 κρούσματα της covid-19 και 300 θανάτους, με χιλιάδες από τις μολύνσεις να έχουν καταγραφεί στις περιοχές που ελέγχουν οι Ταλιμπάν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!