Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Στρατός: Πότε θα γίνει η αύξηση θητείας – Τα σενάρια για όσους υπηρετούν ήδη
[Lifo]: Στρατός: Πότε θα γίνει η αύξηση θητείας – Τα σενάρια για όσους υπηρετούν ήδη

[Lifo]: Στρατός: Πότε θα γίνει η αύξηση θητείας – Τα σενάρια για όσους υπηρετούν ήδη

Δωδεκάμηνη θητεία σε Ελληνικό Στρατό, Πολεμικό Ναυτικό και Πολεμική Αεροπορία

Την αύξηση της στρατιωτικής θητείας στους δώδεκα μήνες από τη νέα χρονιά προσανατολίζεται η κυβέρνηση, χωρίς ωστόσο να έχουν ληφθεί τελικές αποφάσεις για όσους ήδη υπηρετούν.

Συγκεκριμένα, με σκοπό να καλυφθούν οι επείγουσες ανάγκες στελέχωσης των στρατιωτικών μονάδων στο υψηλότερο δυνατό ποσοστό, η διάρκεια της στρατιωτικής θητείας για όσους καταταγούν στον Στρατό Ξηράς μετά την 1η Ιανουαρίου του 2021 θα διαμορφωθεί στους 12 μήνες, από εννέα που είναι σήμερα για όλους τους οπλίτες θητείας που υπηρετούν στον Ελληνικό Στρατό. Στην Πολεμική Αεροπορία η θητεία θα παραμείνει αμετάβλητη στο δωδεκάμηνο.

Στο Πολεμικό Ναυτικό η θητεία σήμερα είναι εννέα μήνες για όσους υπηρετούν σε πλοία και 12 για όσους τοποθετούνται σε υπηρεσίες ξηράς. Από το 2021 και στο Πολεμικό Ναυτικό η θητεία θα γίνει δωδεκάμηνη για όλους. Σύμφωνα με όσα αναφέρει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», με τον τρόπο αυτό οι ναύτες που κάνουν τη θητεία τους στο Πολεμικό Ναυτικό θα μπορούν να μετακινούνται από υπηρεσίες σε πολεμικά πλοία και αντίστροφα, ανάλογα με τις ανάγκες.

Όπως αναφέρει το «Πρώτο Θέμα» η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται τις επόμενες εβδομάδες. Κάθε ΕΣΣΟ που καλείται ανά τρίμηνο αναμένεται να αποτελείται από 6.000 έως 10.000 άνδρες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!