Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Στο μικροσκόπιο γιατρός για κατευθυνόμενη συνταγογράφηση- Ζημιά 1,7 εκατ. για το δημόσιο
[Lifo]: Στο μικροσκόπιο γιατρός για κατευθυνόμενη συνταγογράφηση- Ζημιά 1,7 εκατ. για το δημόσιο

[Lifo]: Στο μικροσκόπιο γιατρός για κατευθυνόμενη συνταγογράφηση- Ζημιά 1,7 εκατ. για το δημόσιο

Η Εισαγγελία Διαφθοράς προχωρά στην αξιολόγηση του υλικού που έστειλαν οι ελεγκτές του ΕΟΠΥΥ

Πόρισμα των ελεγκτών του ΕΟΠΥΥ, στο οποίο γίνεται αναφορά για κατευθυνόμενη συνταγογράφηση από γιατρό , μελετά η Εισαγγελία Διαφθοράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, από τους ελέγχους φαίνεται να προκύπτει ότι ο συγκεκριμένος γιατρός εμφανίζει κατευθυνόμενη συνταγογράφηση σε μεγάλη κλίμακα. Μια πρακτική η οποία, στο πόρισμα, αποτιμάται σε ζημιά του Δημοσίου που αγγίζει τα 1,7 εκατ. ευρώ.

Το πόρισμα της Υπηρεσίας Ελέγχου Δαπανών Υγείας Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης του ΕΟΠΥΥ έχει αποστείλει και στη Βουλή, προκειμένου να συσχετιστεί- εφόσον απαιτείται- με την υπόθεση της Novartis. Παράλληλα η εισαγγελέας Διαφθοράς συνεχίζει την έρευνα ώστε να διαπιστωθεί αν προκύπτει διάπραξη αδικημάτων όπως αυτά της νομιμοποίησης παράνομων εσόδων, απάτης και παθητικής δωροδοκίας.

Οι ελεγκτές φαίνεται να διαπιστώνουν στο πόρισμα που κατέθεσαν στις δικαστικές αρχές, ότι οι ασθενείς για τους οποίους εκδόθηκαν οι συνταγογραφήσεις του εν λόγω γιατρού φθάνουν τους 1.033, αλλά φαίνεται ότι είχε εξετάσει μόνον πέντε από αυτούς, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Στο πόρισμα τονίζεται ότι η συνταγογράφηση του υπό έρευνα γιατρού, κατευθύνεται, σε μεγάλα ποσοστά, προς συγκεκριμένες εταιρείες. Επισημαίνεται ακόμη ότι η συνταγογράφηση χωρίς εξέταση ασφαλισμένου αποτελεί σοβαρό και επικίνδυνο ιατρικό σφάλμα και ότι η κατευθυνόμενη συνταγογράφηση παραβιάζει διατάξεις του ΕΟΠΥΥ.

Το πόρισμα των ελεγκτών της ΥΠΕΔΥΦΚΑ απεστάλη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών η οποία με τη σειρά της το διαβίβασε στην Εισαγγελία Διαφθοράς για να συσχετιστεί με την διευρυμένη έρευνα των εισαγγελικών λειτουργών για ύποπτες συνταγογραφήσεις υπέρ φαρμακευτικών εταιρειών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!