Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: «Στο 72% η κάλυψη των ΜΕΘ στην Αττική» – Σκληρό lockdown σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα ζητούν ειδικοί
[Lifo]: «Στο 72% η κάλυψη των ΜΕΘ στην Αττική» – Σκληρό lockdown σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα ζητούν ειδικοί

[Lifo]: «Στο 72% η κάλυψη των ΜΕΘ στην Αττική» – Σκληρό lockdown σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα ζητούν ειδικοί

«72% η κάλυψη των ΜΕΘ στην Αττική» – Εντονη ανησυχία για κατάρρευση του συστήματος Υγείας

Τον «κώδωνα» του κινδύνου για την πίεση που ασκεί η πορεία της πανδημίας της covid-19 στο σύστημα Υγείας έκρουσαν η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, ΜατίναΠαγώνη και ο διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος.

Μάλιστα, η κ. Παγώνη εκτίμησε ότι πρέπει να εφαρμοστεί καθολικό lockdown και στην Πάτρα, ενώ σε αντίστοιχη σύσταση για τη Θεσσαλονίκη προχώρησε και ο κ. Καπραβέλος.

Η κ. Παγώνη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι στην Αττική, τα 166 από τα 230 κρεβάτια ΜΕΘ είναι καλυμμένα. Αυτό σημαίνει πως μόλις 64 είναι κενά, με την κάλυψη να είναι της τάξης του 72%. Όπως εξήγησε, τις επόμενες δύο με τρεις ημέρες οι 64 κενές κλίνες μπορούν πολύ γρήγορα να καλυφθούν, καθώς υπάρχουν 1.430 ασθενείς νοσηλευόμενοι σε τμήματα Covid.

Η κ. Παγώνη υποστήριξε ότι απαιτείται να βρεθεί λύση με τη συμβολή και του ιδιωτικού τομέα για να γίνει διαχείριση της κατάστασης. Τα νοσοκομεία που εξυπηρετούν και non Covid περιστατικά δεν μπορούν να διαθέσουν άλλες κλινικές για κορωνοϊό και πρέπει να βρεθεί λύση για τους επόμενους δύο μήνες με μια μεγάλη ιδιωτική κλινική, σύμφωνα με την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ.

Σχετικά με τη διάρκεια που θα πρέπει να έχουν τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα δήλωσε ότι απαιτούνται 15 ημέρες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!