Πέμπτη, 2 Απριλίου 2020
# M-NEWS:
Home | LIFESTYLE - MEDIA | [Lifo]: Στείρωση χωρίς συγκατάθεση στη Ν. Αφρική: Αφαίρεσαν τη μήτρα μου, δεν το ήξερα για 11 χρόνια
[Lifo]: Στείρωση χωρίς συγκατάθεση στη Ν. Αφρική: Αφαίρεσαν τη μήτρα μου, δεν το ήξερα για 11 χρόνια

[Lifo]: Στείρωση χωρίς συγκατάθεση στη Ν. Αφρική: Αφαίρεσαν τη μήτρα μου, δεν το ήξερα για 11 χρόνια

48 γυναίκες υποβλήθηκαν σε στείρωση, χωρίς να τις ρωτήσουν

Γυναίκα στη Νότια Αφρική περιέγραψε στο BBC πώς υποβλήθηκε σε στείρωση , χωρίς τη συγκατάθεσή της, όταν γέννησε στα 17 της. Και δεν ήταν η μόνη

Η Bongekile Msibi έμαθε έπειτα από 11 χρόνια ότι της είχαν αφαιρέσει τη μήτρα, όταν θέλησε να αποκτήσει δεύτερο παιδί. Είναι μία από τις 48 γυναίκες που υποβλήθηκαν σε στείρωση , χωρίς τη συγκατάθεσή τους, σε δημόσια νοσοκομεία, σύμφωνα με την Επιτροπή για την Ισότητα. Παρότι πρόκειται για θεσμοθετημένο όργανο, η Επιτροπή ανέφερε ότι η έρευνά της εμποδίστηκε, με την «εξαφάνιση» φακέλων ασθενών, αλλά και την εχθρική αντιμετώπιση από τους εργαζομένους των νοσοκομείων.

Μιλώντας στο BBC, η Bongekile Msibi περιέγραψε πώς ανακάλυψε τι της είχαν κάνει οι γιατροί, χωρίς να τη ρωτήσουν, αλλά και τον αγώνα της για να δικαιωθεί.

«Ξύπνησα μετά τον τοκετό, κοίταξα προς τα κάτω και ρώτησα “γιατί έχω έναν τεράστιο επίδεσμο στην κοιλιά μου;”. Δεν έδωσα σημασία. Μόλις είχα γεννήσει την κόρη μου. Ήταν ένα μεγάλο μωρό και μου είχαν κάνει αναισθησία και καισαρική.

Έφυγα από το νοσοκομείο πέντε ημέρες μετά τον τοκετό, με μια υγιή κόρη και μια τεράστια τομή στην κοιλιά μου. Δεν ήξερα τι είχε συμβεί για άλλα 11 χρόνια. Τα πράγματα ξεδιάλυναν ενώ προσπαθούσα ξανά να συλλάβω.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!