Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Στη Βρετανία το 1% του πληθυσμού έχει το 1/4 του συνολικού πλούτου
[Lifo]: Στη Βρετανία το 1% του πληθυσμού έχει το 1/4 του συνολικού πλούτου

[Lifo]: Στη Βρετανία το 1% του πληθυσμού έχει το 1/4 του συνολικού πλούτου

Τι αποκάλυψε νέα μελέτη

Το 1% του πληθυσμού στο Ηνωμένο Βασίλειο κατέχει σχεδόν το ένα τέταρτο του πλούτου της χώρας, σύμφωνα με νέα έρευνα που αποκαλύπτει το μέγεθος της οικονομικής ανισότητας στη χώρα.

Η μελέτη του think tank Resolution Foundation διαπίστωσε ότι το 1% των κατοίκων συγκεντρώνει 800 δισεκατομμύρια λίρες παραπάνω από το ποσό που κατέγραψαν τα επίσημα στατιστικά της χώρας. Οι ερευνητές μάλιστα σημειώνουν ότι η μεγάλη διαφορά στα ποσά είναι μια συντηρητική εκτίμηση και πιθανότατα ο πλούτος που συγκεντρώνει το ελάχιστο αυτό ποσοστό του πληθυσμού να είναι ακόμη μεγαλύτερο.

Η αποκάλυψη έρχεται εν μέσω εκκλήσεων προς τους υπουργούς να εξετάσουν τον νέο φόρο πολυτελείας και να προχωρήσουν σε ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις στις ήδη υπάρχουσες εισφορές, ώστε να αντιμετωπιστεί η κρίση από την πανδημία.

Περίπου το 5% του συνολικού πλούτου που κατέχουν τα πολύ εύπορα νοικοκυριά της Βρετανίας «χάθηκε» από τα επίσημα στοιχεία, σύμφωνα με ερευνητές. Ο «εξαφανισμένος» πλούτος βρέθηκε όταν συνέκριναν επίσημα στατιστικά στοιχεία που συνέταξε το Γραφείο Εθνικών Στατιστικών με δεδομένα από την Λίστα με τους Πιο Πλούσιους των Sunday Times.

Ερευνητές εντόπισαν ότι στα επίσημα δεδομένα, δεν συμπεριλήφθηκαν τα περιουσιακά στοιχεία πολύ πλούσιων νοικοκυριών. Τα νέα στοιχεία από την πρόσφατη μελέτη των ερευνητών, θα έχουν σημαντικό αντίκτυπο στο μερίδιο του συνολικού πλούτου του Ηνωμένου Βασιλείου που κατέχει το 1%, αυξάνοντάς στην ουσία κατά ένα τέταρτο – από 18% δηλαδή σε 23%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!