Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Στη Βουλή τροπολογία του υπ. Παιδείας για ψηφιακά απολυτήρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
[Lifo]: Στη Βουλή τροπολογία του υπ. Παιδείας για ψηφιακά απολυτήρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

[Lifo]: Στη Βουλή τροπολογία του υπ. Παιδείας για ψηφιακά απολυτήρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Τι προβλέπει η τροπολογία που κατατέθηκε

Κατατέθηκε στη Βουλή τροπολογία του υπουργείου Παιδείας για ψηφιακά απολυτήρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Η τροπολογία κατατέθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, το οποίο εισάγεται την Τρίτη για συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής και αναμένεται να ψηφιστεί την Τετάρτη (10/2).

Πέρα από τα ψηφιακά απολυτήρια, η τροπολογία περιλαμβάνει ρυθμίσεις για την Εθνική Μονάδα Συντονισμού «Erasmus+», την απαλλαγή μισθωμάτων επιχειρήσεων εντός χώρων ΑΕΙ, και την παράταση συμβάσεων μίσθωσης ακινήτων των ΑΕΙ.

Σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους η τροπολογία προβλέπει τα εξής:

1.α. Απαλλάσσονται, κατά παρέκκλιση των κειμένων διατάξεων, από την υποχρέωση καταβολής του μισθώματος, από 1-1-2021 έως 30-6-2021, τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα τα οποία έως την έναρξη ισχύος των προτεινομένων ρυθμίσεων, έχουν συνάψει με την ιδιότητα του μισθωτή, σύμβαση μίσθωσης ακινήτου είτε με Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (Α.Ε.Ι.) είτε με τις εταιρείες αξιοποίησης και διαχείρισης της περιουσίας των Α.Ε.Ι., με σκοπό την εγκατάσταση και εκμετάλλευση κυλικείων, αναψυκτηρίων και λοιπών επιχειρήσεων εντός χώρων των Α.Ε.Ι., εφόσον εξακολουθεί η αναστολή κάθε εκπαιδευτικής διαδικασίας με φυσική παρουσία λόγω πανδημίας.

β. Προβλέπεται ότι, συμβάσεις μίσθωσης ακινήτων των Α.Ε.Ι. που έχουν συναφθεί και δεν έχουν λήξει έως την έναρξη ισχύος των προτεινομένων ρυθμίσεων μεταξύ είτε Α.Ε.Ι. είτε των εταιρειών αξιοποίησης και διαχείρισης της περιουσίας των Α.Ε.Ι. και φυσικών ή νομικών προσώπων, με σκοπό την εγκατάσταση και λειτουργία επιχειρήσεων εντός των χώρων των Α.Ε.Ι., μπορεί να παρατείνονται με τους ίδιους συμβατικούς όρους, για χρονικό διάστημα έως δύο (2) έτη από την ημερομηνία λήξης αυτών, κατά τα ειδικότερα οριζόμενα.

2.α. Παρέχεται η δυνατότητα μηχανογραφικής έκδοσης, Πληροφοριακών Συστημάτων (Π.Σ.) ή ψηφιοποίησης και ανάρτησης/απόθεσης στα εν λόγω Π.Σ., των απολυτηρίων τίτλων, των αποδεικτικών απόλυσης, των αποδεικτικών ή πιστοποιητικών σπουδών και των εγγράφων που εκδίδονται κατά τη διάρκεια ή με την ολοκλήρωση των σπουδών σε κάθε τάξη των δημόσιων ή ιδιωτικών σχολικών μονάδων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σύμφωνα με την ειδικότερα οριζόμενη διαδικασία. Τα προαναφερόμενα έγγραφα εκδίδονται και χορηγούνται και ως ηλεκτρονικά έγγραφα (άρθρα 13 και 15 του Κώδικα Ψηφιακής Διακυβέρνησης (ν.4727/2020)).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!