Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: ΣτΕ: Την Τρίτη η απόφαση για τις περικοπές συντάξεων
[Lifo]: ΣτΕ: Την Τρίτη η απόφαση για τις περικοπές συντάξεων

[Lifo]: ΣτΕ: Την Τρίτη η απόφαση για τις περικοπές συντάξεων

Η Ολομέλεια του ΣτΕ αναμένεται να δημοσιεύσει αύριο την απόφασή της για το ζήτημα των περικοπών των συντάξεων

Αύριο αναμένεται η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας , υπό την πρόεδρό της Ειρήνη-Μαίρη Σαρπ, να δημοσιεύσει την απόφασή της για το ζήτημα των περικοπών των συντάξεων .

Το ζήτημα των συντάξεων απασχόλησε την Ολομέλεια του ΣτΕ με τη διαδικασία της πρότυπης-πιλοτικής δίκης (νόμος 3900/2020) μετά από αίτηση του ΕΦΚΑ, ο οποίος προέβαλε το επιχείρημα ότι στα Διοικητικά Δικαστήρια της χώρας εκκρεμούν περίπου 6.000 συναφείς αγωγές συνταξιούχων.

Το αίτημα του ΕΦΚΑ έγινε δεκτό από την αρμόδια τριμελή επιτροπή του ΣτΕ και στη συνέχεια, σύμφωνα με το νόμο 3900/2010, «πάγωσαν» όλες οι εκκρεμείς δίκες των συνταξιούχων στα Διοικητικά Δικαστήρια για τις περικοπές των συντάξεων τους, όπως και η έκδοση αποφάσεων.

Η υπόθεση συζητήθηκε στην Ολομέλεια του ΣτΕ την 10η Ιανουαρίου 2020, με εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Γεώργιο Τσιμέκα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα «Ναυτεμπορική», η πιθανή ετυμηγορία του ΣτΕ είναι η επειστροφή αναδρομικών που θα ισούνται με το 11μηνο από το Ιούνιο του 2015, οπότε και είχε εκδοθεί η πρώτη απόφαση του Συμβουλίου που είχε κρίνει παράνομη την περικοπή των συντάξεων το 2012, έως και τον Μάιο του 2016, όταν εκδόθηκε ο Νόμος Κατρούγκαλου που θεωρείται ότι «έκλεισε» την πόρτα των διεκδικήσεων από τον Μάιο του 2016 και μετά, με τον επανυπολογισμό των συντάξεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!