Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: ΣτΕ: «Όχι» σε πολίτη που αρνείται να πληρώσει φόρο – Για 41 ράβδους χρυσού
[Lifo]: ΣτΕ: «Όχι» σε πολίτη που αρνείται να πληρώσει φόρο – Για 41 ράβδους χρυσού

[Lifo]: ΣτΕ: «Όχι» σε πολίτη που αρνείται να πληρώσει φόρο – Για 41 ράβδους χρυσού

Επιχείρησε να περάσει τις ράβδους παράνομα από το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος αλλά έγινε αντιληπτός από τις αρχές

Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε ομόφωνα, την αίτηση πολίτη που ζητούσε να ακυρωθεί πράξη επιβολής φόρου για ράβδους χρυσού που επιχείρησε να περάσει στο Ελ. Βενιζέλος αλλά έγινε αντιληπτός.

Ένας πολίτης αποπειράθηκε να εισάγει 41 ράβδους χρυσού μέσω του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος», αλλά έγινε αντιληπτός και του επιβλήθηκε φόρος 452.691 ευρώ, τον οποίο επιβεβαίωσε το ΣτΕ.

Ο φόρος, μαζί με προσαυξήσεις, επιβλήθηκε καθώς οι τελωνειακές αρχές τον συνέλαβαν στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» επειδή προσπάθησε, ερχόμενος από την Γενεύη της Ελβετίας, να περάσει τις ράβδους χρυσού, αξίας 656.435 ευρώ.

Ειδικότερα, το φθινόπωρο του 2006, ερχόμενος από την Γενεύη, μετέφερε στις αποσκευές του 41 ράβδους χρυσού. Οι τελωνειακές αρχές το αντελήφθησαν και συνέταξαν έκθεση κατάσχεσης, ενώ ο ίδιος συνελήφθη και παραπέμφθηκε σε τακτική δικάσιμο.

Παράλληλα, η αρμόδια ΔΟΥ του καταλόγισε κύριο φόρο 245.360 ευρώ και πρόσθετο φόρο 207.331 ευρώ (σύνολο 452.691 ευρώ), καθώς το ποσό της αγοράς των 41 κιλών χρυσού, δεν καλύπτεται από τα δηλωθέντα εισοδήματά του.

Στην ΔΟΥ άσκησε προσφυγή υποστηρίζοντας ότι οι πλάκες χρυσού αποτελούν «οικογενειακή περιουσία από το 1982» και είχαν επενδυθεί σε χρηματιστηριακά προϊόντα από δύο χρηματιστηριακές ελβετικές εταιρείες. Μετά τον θάνατο της μητέρας του, το 2007, αποφασίστηκε από τον ίδιο και τα αδέλφια του να διανεμηθεί η οικογενειακή περιουσία.

Έτσι, πήγε στην Γενεύη και παράλαβε από την Τράπεζα UBS SA, τις 41 ράβδους χρυσού, προκειμένου να προχωρήσει σε επενδύσεις στην Ελλάδα, ενώ έλαβε σχετικές βεβαιώσεις από τις χρηματιστηριακές εταιρείες ότι παρέλαβε τις 41 ράβδους χρυσού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!